ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στους 80-90 καθημερινά οι νοσηλευόμενοι λόγω Covid-19

09 Ιανουαρίου 2023, 12:10

images

Σταθερός είναι ο αριθμός των νοσηλευόμενων λόγω Covid-19 στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ, ο οποίος κυμαίνεται στους 80-90 ασθενείς καθημερινά, χωρίς αυτό να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία καθώς η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Αναφορικά με την αύξηση που σημειώθηκε στις νοσηλείες λόγω Covid-19 την τελευταία εβδομάδα μέχρι την Παρασκευή 7/1/2023, οι οποίες ανήλθαν στις 90, ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Χαράλαμπος Χαριλάου, δήλωσε στο YgeiaWatch ότι οι νοσηλείες συνεχίζουν να κυμαίνονται σε αυτά τα επίπεδα.

«Ήταν αναμενόμενο να υπάρχει μία μικρή αύξηση μετά τις γιορτές. Η αύξηση αυτή δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση», αναφέρει ο κ. Χαριλάου, προσθέτοντας ότι υπάρχει ένας σταθερός αριθμός ασθενών, 80-90 καθημερινά.

Παρόλα αυτά, σημειώνει ότι ο κόσμος πρέπει να τηρεί τα μέτρα που μας συστήνουν οι ειδικοί καθώς αφορά την ατομική ευθύνη, δηλαδή η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και η χρήση αντισηπτικού.

Ο κ. Χαριλάου υπογράμμισε ότι «η ουσία είναι να προστατέψουμε τις ευάλωτες ομάδες, τους ηλικιωμένους, οι οποίοι έχουν χρόνια νοσήματα και πιο χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα», καθώς «όταν κολλήσουν έχουν πιθανότητες να εισαχθούν στο νοσοκομείο για να νοσηλευτούν».

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, αναμένεται μία μικρή μείωση νοσηλειών αφού πριν τις γιορτές υπήρχαν γύρω στους 80 νοσηλευόμενους.

Όσον αφορά το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) για παιδιά που θα στεγαστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, δήλωσε ότι προχωρούν οι διαδικασίες εγκατάστασης του και η ημερομηνία λειτουργίας του αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα