ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στόχος η βελτίωση υπηρεσιών Νεφρολογικής Κλινικής ΓΝ Λεμεσού

07 Απριλίου 2022, 06:00

images

Με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στους Νεφροπαθείς, θα πραγματοποιηθεί το 34ο συνέδριο European Renal Cell Study Group Meeting στην Κύπρο στις 7-10 Απριλίου, στο οποίο θα ανακοινωθούν τα νέα ερευνητικά αποτελέσματα που αφορούν στον τομέα της νεφρολογίας.

Σύμφωνα με την Δρ Φράγκου, Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου ERCSG, το συνέδριο διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και την Νεφρολογική Εταιρεία Κύπρου.

Σε συνέντευξή της η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και Νεφρολόγος στη Νεφρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, τονίζει ότι «μέσω του συνεδρίου, θα μας δοθεί η ευκαιρία να αντλήσουμε επιπρόσθετη γνώση, η οποία θα μας βοηθήσει και στο κλινικό μας έργο, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των ήδη ποιοτικών υπηρεσιών υγείας που προσφέρουμε στην Νεφρολογική Κλινική του ΓΝ Λεμεσού».

Αναφέρει επίσης ότι «παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία 2 χρόνια λόγω του COVID-19, θα διοργανώσουμε ένα ζωντανό συνέδριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν σημαντικοί ερευνητές και ομιλητές από όλη την Ευρώπη, για να μοιραστούν μαζί μας ερευνητικά αποτελέσματα που αφορούν στη νεφρολογία. Παράλληλα, θα τους μυήσουμε στην κυπριακή ιστορία και φιλοξενία, με διάφορές δραστηριότητες που θα γίνουν κατά την διάρκεια του συνεδρίου».

Στο συνέδριο, αναμένεται να ανακοινωθούν ερευνητικά αποτελέσματα τεχνητής νοημοσύνης, multi-omics, αναγεννητικής ιατρικής και άλλα που αφορούν σε όλο το φάσμα των νεφρολογικών νοσημάτων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, ιατρούς γενικούς και ειδικούς, σε βιολόγους, ειδικευόμενους ιατρούς και φοιτητές ιατρικής.

«Η διοργάνωση ενός τέτοιου συνεδρίου στην χώρα μας είναι πολύ σημαντική, αφού θα φιλοξενήσουμε επιστήμονες παγκοσμίου φήμης. Θα έχουμε τη δυνατότητα ανάπτυξης δικτύωσης με αυτούς και συνεργασίας με νοσηλευτήρια και επιστημονικά ιδρύματα της Ευρώπης», σημειώνει.

Η Νεφρολογική Κλινική του ΓΝ Λεμεσού και οι υπηρεσίες της

Η Δρ Φράγκου, αναφέρεται στο Νεφρολογικό Τμήμα του ΓΝ Λεμεσού το οποίο αποτελείται από τη Νεφρολογική Κλινική, τη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης, τη Μονάδα Περιτοναϊκής Κάθαρσης και τα Νεφρολογικά Εξωτερικά Ιατρεία.

Διαθέτει επίσης 12 κλίνες νοσηλείας και 4 κλίνες αιμοκάθαρσης, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με νεφρολογικά νοσήματα που χρήζουν εξειδικευμένης θεραπείας και επείγουσας αιμοκάθαρσης.

Όπως σημειώνει, «στη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης υπάρχουν 34 σταθμοί αιμοκάθαρσης για τις τακτικές συνεδρίες των χρόνιων αιμοκαθαιρόμενων ασθενών. Το τμήμα, επιπρόσθετα, φιλοξενεί αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς από το εξωτερικό, οι οποίοι μπορεί να βρίσκονται για μικρό χρονικό διάστημα στο νησί. Η θεραπεία των πολιτών της ΕΕ που διαθέτουν Ευρωπαϊκή κάρτα νοσηλείας παρέχεται δωρεάν».

Στη Μονάδα Περιτοναϊκής Κάθαρσης παρακολουθούνται ασθενείς που εφαρμόζουν τη μέθοδο της Περιτοναϊκής κάθαρσης κατ’ οίκον και γίνεται η εκπαίδευση των ασθενών στην περιτοναϊκή κάθαρση από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Στα Νεφρολογικά εξωτερικά Ιατρεία εξετάζονται καθημερινά ασθενείς με όλα τα νεφρολογικά προβλήματα, δότες νεφρού και μεταμοσχευμένοι ασθενείς.

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα