ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στο Ίδρυμα Ογκολογίας Λουμπλιάνα Σλοβενίας η Κυριακίδου

02 Ιουνίου 2023, 13:03

images

Επίσκεψη στο Ινστιτούτο Ογκολογίας της Λουμπλιάνα πραγματοποιεί την Παρασκευή η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας με αντικείμενο την πρόοδο των κύριων προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας.

Ειδικότερα, η κ. Κυριακίδου επρόκειτο επίσης να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ινστιτούτο Ογκολογίας της Λουμπλιάνα συνοδευόμενη από τον Σλοβένο Υπουργό Υγείας, Ντάνιελ Μπέσιτς Λόρενταν, με σκοπό την ενημέρωσή της για την προσέγγιση της χώρας στην έρευνα για τον καρκίνο, την πρόληψη, την έγκαιρη ανίχνευση, τον προσυμπτωματικό έλεγχο, τη θεραπεία και την περίθαλψη.

Σε ξεχωριστή συνάντηση της με τον Σλοβένο Υπουργό Υγείας, η κ. Κυριακίδου αναμενόταν να συζητήσει τους κοινούς στόχους όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για Καταπολέμηση του Καρκίνου, τη μεταρρύθμιση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ, την επικείμενη πρωτοβουλία για τη ψυχική υγεία και τις επενδύσεις στην υγεία στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Σλοβενίας, καθώς και άλλα ζητήματα που εντάσσονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας.

Η κ. Κυριακίδου επρόκειτο να συναντήσει την Υπουργό Υγείας Ιρένα Σίνκο για να συζητήσει τις προτεραιότητες που εντάσσονται στην στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» της ΕΕ.

 



Σχετικά Άρθρα