ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στις κορυφαίες χώρες για υπαίθριες περιπέτειες η Κύπρος

17 Μαρτίου 2023, 06:00

images

Ανάμεσα στις κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες για τους ταξιδιώτες που αναζητούν διακοπές γεμάτες αδρεναλίνη στην ύπαιθρο βρίσκεται η Κύπρος, με βάση διάφορους παράγοντες, όπως το μεγαλύτερο υψόμετρο και ο αριθμός των εθνικών πάρκων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ταξιδιωτικών εμπειρογνωμόνων του loveholidays, από τις 42 χώρες της έρευνας η Κύπρος κατατάσσεται στην 29η θέση με  ακτογραμμή 648 χιλιομέτρων - ιδανική για πολλές υπαίθριες περιπέτειες.

Η Κύπρος κατατάσσεται στην 29η θέση με 648 χιλιόμετρα ακτογραμμής, 130 επίσημες διαδρομές ορεινής ποδηλασίας και 269 διαδρομές αναρρίχησης σε βράχο.

Σημειώνεται ότι οι χώρες κατατάχθηκαν με βάση διάφορους παράγοντες, όπως το μεγαλύτερο υψόμετρο, η μεγαλύτερη επιφάνεια λίμνης, ο αριθμός των εθνικών πάρκων, το μήκος της ακτογραμμής σε χιλιόμετρα και ο αριθμός των τρενάκι του λούνα παρκ, των χιονοδρομικών κέντρων, των ποδηλατικών διαδρομών και των αναρριχητικών χώρων.

Πρωτιά για τη Γερμανία

Με βάση τα ευρήματα, η Γερμανία καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ακολουθούμενη από τη Γαλλία και την Ιταλία.

Επίσης, η Ελλάδα κατέχει την 13η θέση.

Σύμφωνα με το loveholidays, η Γερμανία κατατάσσεται ως το καλύτερο hotspot στην Ευρώπη για την αναζήτηση συγκινήσεων, διαθέτοντας το μεγαλύτερο αριθμό χιονοδρομικών κέντρων (680), διαδρομών ποδηλασίας (61.911), διαδρομών αναρρίχησης (100.313) και 268 διαδρομές με τρενάκι του λούνα παρκ.

Η Γαλλία που κατατάσσεται στη δεύτερη θέση, μοιράζεται το υψηλότερο υψόμετρο (4.809 μέτρα) με την τρίτη θέση του δείκτη, την Ιταλία, ενώ η Νορβηγία και η Σουηδία αποτελούν τις υπόλοιπες χώρες της πρώτης πεντάδας των hotspots της Ευρώπης που αναζητούν συγκινήσεις.

Προστίθεται ότι η Ιταλία προσφέρει άφθονα εθνικά πάρκα για όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τη φύση (25), ενώ η Νορβηγία προσφέρει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή προς εξερεύνηση (25.148 km2) και η Σουηδία (5η) φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες λίμνες με επιφάνεια άνω των 5.600 km2.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Al Murray, Chief Marketing Officer της loveholidays, αναφέρει ότι «η κατάταξη των ευρωπαϊκών προορισμών που αναζητούν συγκινήσεις είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε αν ψάχνετε για την επόμενη περιπέτειά σας. Είτε προτιμάτε την ορειβασία, το σκι ή τη συγκίνηση μιας βόλτας στο τρενάκι του λούνα παρκ, η κατάταξή μας διευκολύνει την επιλογή του κατάλληλου ευρωπαϊκού προορισμού για εσάς».

Της Ουρανίας Στυλιανού


Σχετικά Άρθρα