ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στη βουλή νόμος για κτηνιατρικά φάρμακα και ζωοτροφές

18 Απριλίου 2022, 13:03

images

Στη βουλή κατατέθηκε νομοσχέδιο περί κτηνιατρικών φαρμάκων και φαρμακούχων ζωοτροφών.

Στην εισηγητική έκθεση για τη Βουλή των Αντιπροσώπων σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο με τίτλο «O περί Κτηνιατρικών Φαρμάκων και Φαρμακούχων Ζωοτροφών Νόμος του 2022» αποσκοπεί στο να βελτιώσει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αδειοδότηση και την κυκλοφορία, την εμπορία και διάθεση και την παρασκευή και χρήση κτηνιατρικών φαρμάκων και φαρμακούχων ζωοτροφών.

Αναφέρεται ότι με την εφαρμογή του προτεινόμενου νόμου «θα καταργηθούν Ο περί Κτηνιατρικών Φαρμακευτικών Προϊόντων (Έλεγχος Ποιότητας, Εγγραφή, Κυκλοφορία, Παρασκευή, Χορήγηση και Χρήση) Νόμος 2006 έως 2011 και Οι περί Κτηνιατρικών Φαρμακευτικών Προϊόντων (Φαρμακούχες Ζωοτροφές) Κανονισμοί Κ.Δ.Π. 136/2006 και Κ.Δ.Π.145/2011, καθώς δεν θα υπάρχει πλέον λόγος ισχύος τους».

Αφότου προηγήθηκε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς όπως ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εισαγωγέων και Διανομέων Κτηνιατρικών Φαρμακευτικών Προϊόντων, το Κτηνιατρικό Συμβούλιο Κύπρου, το ΚΕΒΕ, οι Παρασκευαστές και Διανομείς Φαρμακούχων Ζωοτροφών κ.ά., αξιολογήθηκαν οι εισηγήσεις που υποβλήθηκαν από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου, καθώς επίσης η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας προέβη σε νομοτεχνικό έλεγχο.

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα