ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στη βουλή η αναπομπή νόμου για νερό ανθρώπινης κατανάλωσης

17 Οκτωβρίου 2023, 11:40

images

Στην κοινοβουλευτική επιτροπή γεωργίας, συζητείται σήμερα η αναπομπή του νόμου του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον περί Περί Προστασίας και Διαχείρισης των Υδάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2023.

Σκοπός του νόμου, είναι η τροποποίηση του περί Προστασίας και Διαχείρισης των Υδάτων Νόμου, ώστε αφενός η ποσότητα του νερού που χρησιμοποιείται από τους καταναλωτές άρδευσης για σκοπούς παγετοπροστασίας ή για σκοπούς κατάσβεσης πυρκαγιάς να μη λαμβάνεται υπόψη για σκοπούς υπολογισμού του συνόλου της ποσότητας νερού που δικαιούται ο εν λόγω καταναλωτής να λαμβάνει για σκοπούς άρδευσης και αφετέρου το τέλος χρέωσης της κατανάλωσης του νερού που χρησιμοποιείται για τους πιο πάνω σκοπούς να καθορίζεται με διάταγμα που θα εκδίδεται από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Στην αναπομπή του, ημερ. 10 Οκτωβρίου, ο ΠτΔ επισημαίνει ότι ο νόμος παρουσιάζει θέματα αντισυνταγματικότητας, απόκλισης από το ενωσιακό δίκαιο, σύγκρουση μεταξύ νόμου και κανονισμών. Κάνει επίσης αναφορά και σε θέματα πρακτικής δυσκολίας στην εφαρμογή του.

Επισυνάπτεται η αναπομπή του νόμου από τον ΠτΔ.

Επιστολή από Πρόεδρο της Δημοκρατίας.pdf

Σχετικά Άρθρα