ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στελεχώνεται σταδιακά το νέο ΤΑΕΠ παίδων

01 Φεβρουαρίου 2023, 14:45

images

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να στελεχωθεί πλήρως το νεοσύστατο ΤΑΕΠ παίδων που στεγάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, που χθες άρχισε τη λειτουργία σε πιλοτική βάση με τα πρώτα 10-15 περιστατικά παιδιών.

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα επισκέφθηκε σήμερα το ΤΑΕΠ παίδων για να εξετάσει τι εκκρεμεί και ποια ζητήματα υπάρχουν και να ενημερωθεί για τις προετοιμασίες και τις ενέργειες που γίνονται με στόχο την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του.

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα αξιολογείται εβδομαδιαία η κατάσταση και αναλόγως θα γίνεται προσπάθεια για βελτιώσεις.

Ο διευθυντής του ΤΑΕΠ του ΓΝ Λευκωσίας, Δρ Ανδρέας Ηλιάδης, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «αρχίσαμε να λειτουργούμε σε πιλοτική βάση το παιδιατρικό Τμήμα Ατυχημάτων για παιδιά και είμαστε μερικώς στελεχωμένοι αυτή τη στιγμή».

«Θα γίνει πλήρης στελέχωση. Περιμένουμε τις επόμενες ημέρες ότι θα είμαστε καλά στελεχωμένοι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Δρ Ηλιάδη, όλες οι υποδομές οι οποίες λειτουργούν για τους ενήλικες θα λειτουργούν και για τα παιδιά, αναφερόμενος σε εργαστηριακά τμήματα, ακτινολογικό, ειδικότητες ιατρών που υπάρχουν όπως και τώρα.

«Η διαφορά είναι ότι τα παιδιά ηλικία 0-16 ετών θα εξετάζονται από ειδικό παιδίατρο πλέον σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο», διευκρίνισε.

Ο Δρ Ηλιάδης καλεί τον κόσμο να δείξει κατανόηση γιατί η λειτουργία του ΤΑΕΠ παίδων βρίσκεται ακόμη στις αρχές τονίζοντας ότι δουλεύει σε πιλοτικό – δοκιμαστικό στάδιο.

Τα σοβαρά περιστατικά, θα μεταφέρονται όπως γίνεται και τώρα στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Της Ουρανίας Στυλιανού


Σχετικά Άρθρα