ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σημαντική μείωση της υπερβάλλουσας θνησιμότητας στην Κύπρο

18 Αυγούστου 2021, 06:00

images

Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) δημοσίευσε πρόσφατα τα επικαιροποιημένα δεδομένα για την υπερβάλλουσα θνησιμότητα από την αρχή της υγειονομικής κρίσης μέχρι σήμερα ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπερβάλλουσα θνησιμότητα είναι ο  αριθμός θανάτων που υπερβαίνουν τους προηγούμενους μέσους όρους στην ΕΕ σε περίοδο υγειονομικής κρίσης. Αυτές οι μετρήσεις γίνονται στο πλαίσιο της παρακολούθησης της οικονομικής και κοινωνικής ανάκαμψης από την πανδημία του COVID-19.

Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην Κύπρο ανέρχεται στο 2.4% για τον μήνα Ιούνιο του 2021 με βάσει τα στοιχεία της Eurostat, σημειώνοντας μεγάλη μείωση σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.  Πτώση σημείωσε επίσης και ο ευρύτερος πληθυσμός της ΕΕ, φτάνοντας στο 5.8%.


Μέγιστη υπερβάλλουσα θνησιμότητα τον Απρίλιο του 2021 στην Κύπρο

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Eurostat, από την αρχή της πανδημίας στην Κύπρο η υπερβάλλουσα θνησιμότητα κορυφώθηκε τον Απρίλιο του 2021 με ποσοστό 34,2% με την αύξηση να σημειώνεται ραγδαία από τον προηγούμενο μήνα που άγγιζε το 8.9%. Στην περίπτωση της ΕΕ η μέγιστη υπερβάλλουσα θνησιμότητα υπήρξε κατά τον μήνα Νοέμβριο του 2020 με ποσοστό 40%.


Αυτή τη στιγμή στην ΕΕ, η Λετονία σημειώνει τη μεγαλύτερη υπερβάλλουσα θνησιμότητα με 20.5% ενώ την χαμηλότερη η Νορβηγία με -2.3%. 

Τα στοιχεία προκύπτουν από την ποσοστιαία μεταβολή των θανάτων ανά μήνα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση σύγκρισης τους μηνιαίους μέσους όρους των τεσσάρων ετών 2016 μέχρι 2019.

Χ.Χ.

Σχετικά Άρθρα