ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σε εγκαταστάσεις παραγωγής εμβολίων στη Ν. Αφρική η Επίτροπος Κυριακίδου

25 Ιανουαρίου 2023, 14:13

images

Εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων και κόμβο μεταφοράς τεχνολογίας mRNA θα επισκεφθεί στη Νότιο Αφρική η Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου στο πλαίσιο της επίσκεψης της στη χώρα από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει συζητήσεις σε σχέση με θέματα υγείας και ασφάλειας τροφίμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, η κ. Κυριακίδου θα έχει διμερείς συναντήσεις με Υπουργούς και αξιωματούχους της κυβέρνησης της χώρας. Θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με την Thoko Didiza, Υπουργό Γεωργίας, Μεταρρύθμισης Γης και Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Ebrahim Patel, Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ανταγωνισμού και τον Δρ Sibongiseni Dhlomo, αναπληρωτή Υπουργό Υγείας.

Επίσης η κ. Κυριακίδου θα συμμετάσχει στη διευρυμένη συνεδρίαση του 15ου Υπουργικού Πολιτικού Διαλόγου Νότιας Αφρικής - ΕΕ, μαζί με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ, την Επίτροπο για τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις Γιούτα Ουρπιλάινεν και την Επίτροπο για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες Μαρέιντ Μαγκίνες, όπου θα συζητήσει τη διμερή και διεθνή συνεργασία στον τομέα της υγείας.

Ακόμα η Επίτροπος θα επισκεφθεί το Ακαδημαϊκό Νοσοκομείο Steve Biko, το εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων της Biovac καθώς και τον κόμβο μεταφοράς τεχνολογίας mRNA τον οποίο δημιούργησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στο πλαίσιο των προσπαθειών της "Team Europe" (των κρατών μελών και των θεσμών και οργανισμών της ΕΕ) για στήριξη της ανάπτυξης και παραγωγής εμβολίων στην Αφρική.

Σχετικά Άρθρα