ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πυρά προς προεδρικό με φόντο Κανάρη-Γιαννάκη

11 Αυγούστου 2023, 17:20

images

Πυρά προς το προεδρικό μέγαρο, άνοιξε το ΑΚΕΛ με αφορμή τη ρήξη της υπουργού υγείας Πόπης Κανάρη και της γενικής διευθύντριας, Χριστίνας Γιαννάκη, που κέντρισε τη προσοχή των πολιτών τις τελευταίες μέρες.

Σε ανακοίνωση του πριν από λίγο, το ΑΚΕΛ διερωτάται πώς ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μένει θεατής στα όσα τεκταίνονται στο υπουργείο υγείας.

Όπως έγραψε τις τελευταίες μέρες η StockWatch, ο ΠτΔ που απουσιάζει εκτός της χώρας, αναμένεται να επιληφθεί του θέματος αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Το ΑΚΕΛ μεταφράζει τη στάση του ΠτΔ ως αδράνεια αναφέροντας ότι «η αδράνεια της κυβέρνησης είναι ακόμα πιο προβληματική δεδομένου ότι όλα αυτά συμβαίνουν με φόντο τα πραγματικά προβλήματα και τις σοβαρές προκλήσεις που υπάρχουν στον τομέα της Υγείας, τις ενέργειες που απαιτούνται για θωράκιση του ΓεΣΥ με την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία του, για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθώς και για το μείζον ζήτημα της δραστικής στήριξης των δημόσιων νοσηλευτηρίων».

Συμπληρώνει ακόμη, ότι ο πρόεδρος «οφείλει να κινήσει τις διαδικασίες για αποτελεσματική και με διαφάνεια αντιμετώπιση των θεσμικών ζητημάτων που εγείρονται έτσι ώστε να μην αιωρείται οποιαδήποτε σκιά».

Καταλήγοντας το κόμμα αποτυπώνει ερώτημα «ποιον άραγε περιμένει ο Πρόεδρος να λύσει το ζήτημα;.».

Παίρνουν θέση

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Κυριακή θέση επί του θέματος πήρε και ο γενικός ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αναφέροντας ότι σε προηγούμενους ελέγχους της ελεγκτικής υπηρεσίας αποδείχθηκε η γνησιότητα των πτυχίων της Χ. Γιαννάκη.

Θέση στο ζήτημα που απασχολεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έλαβε και ο πρώην υπουργός υγείας, Γιώργος Παμπορίδης.

Σε tweet του εκφράζει συμπαράσταση προς την ΥΠΥΓ, αναφέροντας ότι «δεν ξαφνιάζομαι που έπεσαν όλοι να φάνε την Κανάρη και να στηρίξουν τη Γιαννάκη».

Δηλώνει έκπληξη ωστόσο με την «υποκρισία όσων αρνούνται την πλήρη διερεύνηση του θέματος».

Ξαφνιάζομαι, προσθέτει, «που μια κυβέρνηση που «ήρθε να πολεμήσει τα κατεστημένα» εγκατέλειψε μόνη μια υπουργό να βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά λες και είναι αυτή το πρόβλημα».

«Κ. Κανάρη έχετε τη συμπαράσταση μου», καταλήγει.

 Μ.Κ.

Σχετικά Άρθρα