ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ψηφίζουν αλλαγή χρήσης βιομηχανικών περιοχών

13 Ιουλίου 2023, 08:43

images

Προς ψήφιση οδηγούνται σήμερα μετά από πολύμηνες συζητήσεις και διεργασίες, οι κανονισμοί για την αλλαγή χρήσης βιομηχανικών περιοχών, ώστε να επιτρέπεται η εγκατάσταση μονάδων που ασχολούνται με την παραγωγή, μετάδοση και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Υπενθυμίζεται ότι την ψήφιση των κανονισμών φρέναρε καταγγελία για την παραχώρηση άδειας λειτουργίας για εργοστάσιο πυρόλυσης ελαστικών στη βιομηχανική περιοχή του δήμου Ύψωνα.

Το ζήτημα οδηγείται προς ρύθμιση, με τροπολογία που κατέθεσαν το ΑΚΕΛ και οι Οικολόγοι, η οποία προνοεί την εγκατάσταση των συγκεκριμένων μονάδων μόνο στις βιομηχανικές περιοχές κατηγορίας «Α», δηλαδή μόνο σε αυτή του Βασιλικού.

Ξανά προς ψήφιση οι κατασκηνώσεις πολυτελείας

Την τροποποίηση του νόμου περί της Ρύθμισης της Ίδρυσης και Λειτουργίας Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων Νόμου, ώστε να εκσυγχρονισθούν οι διατάξεις του οι οποίες ρυθμίζουν τη δημιουργία και τη λειτουργία των τουριστικών κατασκηνώσεων, προβλέπει νομοσχέδιο που τίθεται επίσης προς ψήφιση.

Σημειώνεται ότι η θεσμοθέτηση νέου πλαισίου λειτουργίας τουριστικών κατασκηνώσεων για τη δημιουργία κατασκηνώσεων πολυτελείας, τύπου Glamping, Α’ τάξης, Β’ τάξης και άνευ τάξης, κατά τον ίδιο τρόπο με άλλες κατηγορίες τουριστικών καταλυμάτων, είχε απορριφθεί από την Ολομέλεια πριν από ένα χρόνο περίπου.

Της Ελένης Χαραλάμπους

Σχετικά Άρθρα