ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρωτόγνωρη κίνηση στα Χριστουγεννιάτικα χωριά

22 Δεκεμβρίου 2023, 12:57

images

Πόλος έλξης έχουν καταστεί τα επτά Χριστουγεννιάτικα χωριά, από το πρώτο Σαββατοκύριακο της λειτουργίας τους, με τους διοργανωτές να ευελπιστούν ότι θα συνεχιστεί μέχρι και τη λήξη του θεσμού, παρά τα τερτίπια του καιρού τις τελευταίες ημέρες.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, οι θεματικές ενότητες και οι παραδοσιακές εκδηλώσεις οι οποίες φέτος είναι πιο πλούσιες και αναβαθμισμένες , στοχεύουν στη ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων, αναφέρουν διοργανωτές του θεσμού.

Χαρακτηρίζουν πρωτόγνωρη την κοσμοσυρροή  στα Χριστουγεννιάτικα χωριά και υποστηρίζουν ότι από σήμερα που ξεκινούν οι άδειες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η κίνηση στα Χριστουγεννιάτικα χωριά αλλά και στα ξενοδοχεία των ορεινών περιοχών θα είναι αυξημένη και τις καθημερινές όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα.

«Βυθίστηκαν τα Λεύκαρα από επισκέπτες

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό των Λευκάρων, δήλωσε στη StockWatch, ο δήμαρχος Σοφοκλής Σοφοκλέους, από τις 26 Νοεμβρίου που άνοιξε τις πύλες του, κατακλύζεται από μικρούς και μεγάλους αλλά και από ξένους που διαμένουν ή βρίσκονται στην Κύπρο για διακοπές.

«Η επιτυχία του Χριστουγεννιάτικου χωρίου στο δήμο μας είναι δεδομένη και αποδεικνύεται από την εξαιρετικά μεγάλη επισκεψιμότητα που έχουμε, την οποία θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω πρωτόγνωρη στην ιστορία του δήμου Λευκάρων. Ειδικά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τα Λεύκαρα βυθίστηκαν από τον αυξημένο αριθμό επισκεπτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε, επίσης ότι «σε όλα τα αγροτουριστικά καταλύματα και τα ξενοδοχεία, οι πληρότητες άγγιξαν το  100%».

Πρόσθεσε, ότι ο δήμος με το πλούσιο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού καλλιτεχνών ντόπιων και ξένων, τα βιωματικά εργαστήρια, τις γαστρονομικές δημιουργίες και τις χριστουγεννιάτικες φιγούρες και το σπίτι του Άγιου Βασίλη, κρατά ζωντανή τη φιλοξενία του τόπου και ικανοποιεί πλήρως τις χιλιάδες των επισκεπτών.

Τα Χριστουγεννιάτικα χωριά «έκλεψαν» επισκέπτες από τις πόλεις

Ο δήμαρχος Δερύνειας, Ανδρέας Καραγιάννης, ανέφερε στη StockWatch ότι «τα Χριστουγεννιάτικα χωριά στα οποία μπορούν να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι σε μια μαγική εορταστική ατμόσφαιρα «έκλεψαν» τους επισκέπτες από τα αστικά κέντρα των πόλεων».

Όσον αφορά το Χριστουγεννιάτικο χωριό Δερύνειας, είπε ότι «η θεματική του περιστρέφεται γύρω από το παραδοσιακό προϊόν του δήμου, την φράουλα γι’ αυτό μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το «Σπίτι της Φράουλας».

Ο κ. Καραγιάννης, εκτίμησε ότι το περασμένο Σάββατο, οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους χίλιους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι φέτος είναι πολύ πιο πετυχημένος ο θεσμός.

Ανέφερε, ότι μέσα από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, «δίνουμε την ευκαιρία στους νέους της περιοχής να αναδείξουν το ταλέντο τους».

Άνοιξαν τα παλιά αρχοντικά στη λαϊκή γειτονιά Λευκωσίας

Κοσμοσυρροή και συνωστισμός παρατηρήθηκε και στο Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λαϊκή Γειτονιά της Λευκωσίας , δήλωσε στη StockWatch, η πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του δήμου, Λεώνη Ορφανίδου.

Η κ. Οφρανίδου, χαρακτήρισε επίσης πρωτόγνωρη την κίνηση και στη ΛαϊκήΓγειτονιά επισημαίνοντας ότι «ο  κόσμος αγκάλιασε με πολύ αγάπη και ενθουσιασμό το θεσμό του Χριστουγεννιάτικου χωρίου».

«Μάλιστα», επεσήμανε, «δόθηκε η ευκαιρία να ανοίξουν και να λειτουργήσουν ως μικρά μαγαζιά τα παλιά αρχοντικά στη Λαϊκή Γειτονιά Λευκωσίας».

Αναφέρθηκε στο εορταστικό πρόγραμμα, λέγοντας ότι  περιλαμβάνει μουσικά και θεατρικά δρώμενα, χορωδίες, χορευτικά σύνολα, μουσικές μπάντες, κουκλοθέατρο, πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά, βιωματικά εργαστήρια που αφορούν την κυπριακή παράδοση και γαστρονομικές επιδείξεις και με το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη.

Τονίζει ότι το Χριστουγεννιάτικο χωριό της Λαϊκής Γειτονιάς, θα προσφέρει μία μοναδική, ολοκληρωμένη γιορτινή εμπειρία, πρωτόγνωρη για τα κυπριακά δεδομένα.

Ο θεσμός έφερε πληρότητες στα ξενοδοχεία

Με ιδιαίτερη επιτυχία λειτουργούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα Χριστουγεννιάτικα χωριά και στις κοινότητες, Αγρού, Καλοπαναγιώτη, Φικάρδου και Κυπερούντας.

Ο κοινοτάρχης Αγρού, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, μιλώντας στη StockWatch, ανέφερε ότι η κίνηση φέτος σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια είναι αυξημένη ενώ τα ξενοδοχεία του Αγρού από Παρασκευή μέχρι Κυριακή είναι ασφυκτικά γεμάτα ενώ τις ημέρες των αργιών, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία αναμένεται πως θα ανέλθουν στο 100%.

Η χρονική διάρκεια του θεσμού είναι από τις 25 Νοεμβρίου 2023 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2024.


Της Ηρώς Ευθυμίου


Σχετικά Άρθρα