ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προς τη δημιουργία παιδότοπου νοσηλευόμενων παιδιών

06 Ιουνίου 2022, 12:38

images

Υπογράφηκε η νέα τροποποιητική συμφωνία της Σύμβασης Μίσθωσης για την εκμίσθωση επιπλέον 300 τ.μ. μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Ιδρύματος Ronald McDonald House Charities of Cyprus για τη δημιουργία παιδότοπου.

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, στην ομιλία του ανέφερε ότι δεν μπορούσε να μείνει απαθής μετά από το αίτημα αυτό ζητώντας από τους συνεργάτες του στο Υπουργείο Υγείας να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την εκμίσθωση και του αναγκαίου αυτού χώρου για τις ανάγκες του Κέντρου Φιλοξενίας.

Ο κ. Χατζηπαντέλας έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν αναφέροντας ότι «όταν το 2018, το ίδρυμα Ronald McDonald, αιτήθηκε προς το Υπουργείο Υγείας την παραχώρηση ή εκμίσθωση του κτιρίου του πρώην Κέντρου Αποκατάστασης Παραπληγικών, με σκοπό την ανέγερση ξενώνων φιλοξενίας για τις ανάγκες διαμονής των γονέων των παιδιών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Μακάριος, ή και άλλων Νοσοκομείων του Δημοσίου, οι προκάτοχοι μου Υπουργοί Υγείας και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αγκάλιασαν την πρόταση αυτή και αμέσως ενέκριναν την εκμίσθωση του χώρου για την ανέγερση των ξενώνων φιλοξενίας».

Πρόσθεσε ότι «στη συνέχεια, και με δεδομένη την πολύ κακή κατάσταση του κτιρίου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την κατεδάφιση του παλιού κτιρίου και την ανέγερση ενός σύγχρονου ξενώνα φιλοξενίας».

Σημειώνεται ότι ο πρώτος ξενώνας φιλοξενίας του Ronald McDonald House θα βρίσκεται απέναντι από το Μακάρειο Νοσοκομείο.

«Η συνεργασία τέτοιων πρωτοβουλιών με τους Κρατικούς Φορείς για την εξυπηρέτηση των πολιτών, αποφέρει πάντοτε καλά αποτελέσματα, όπως στη δική σας προκειμένη περίπτωση που ήρθατε να καλύψετε το κενό», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας, συμπληρώνοντας ότι «ο στόχος σας για να βοηθήσετε την οικογένεια να παραμείνει συγκεντρωμένη στο πρόβλημα υγείας του παιδιού της, χωρίς να ανησυχεί για τη διαμονή και τα γεύματα των υπόλοιπων μελών της οικογένειας, για όσο διάστημα το παιδί τους νοσηλεύεται, θα επιτευχθεί με την έναρξη λειτουργίας του κτιρίου φιλοξενίας. Πέραν από αυτό σήμερα θα προσφέρετε και στα μικρά παιδιά παιδότοπο για να μπορούν να περνούν ευχάριστα τις ώρες τους».

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα