ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προειδοποιούν και αξιώνουν στελέχωση του νοσοκομείου Π. Χρυσοχούς

12 Ιουλίου 2022, 16:40

images

Με την λήψη μέτρων, αν δεν στελεχωθεί το νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχους, προειδοποιούν οι παράγοντες της περιοχής. Μετα από χθεσινή  σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας στην παρουσία του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, Βουλευτών και τοπικών παραγόντων του διαμερίσματος συζητήθηκαν εκ νέου τα προβλήματα του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλεως Χρυσοχους Γιώτη Παπαχριστοφη παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί στην προηγούμενη σύσκεψη Απριλίου για το θέμα της επαναλειτουργίας των θαλάμων, «δυστυχώς για ακόμη μία φορά ο ΟΚΥπΥ δεν ήταν σε θέση να δώσει λύση στο πρόβλημα, αλλά ζητήθηκε παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο για εκ νέου συζήτηση του θέματος».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, με την μη επαναλειτουργία των θαλάμων εσωτερικών ασθενών εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα με την απουσία των ειδικών γιατρών, καθώς εάν επαναλειτουργούσαν οι θάλαμοι, οι ειδικοί ιατροί θα στήριζαν ταυτόχρονα και το ΤΑΕΠ.

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε ο κ. Παπαχριστοφή, «σήμερα το Νοσοκομείο λειτουργεί κατά 50% με ανειδίκευτους ιατρούς, με ό,τι κινδύνους μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την λειτουργία του Νοσοκομείου και την ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών που λαμβάνουν οι δημότες της περιοχής Πόλεως Χρυσοχούς».

Σε σχέση με το θέμα της δυσλειτουργίας του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου με την ελλιπή στελέχωση  του πληρώματος των ασθενοφόρων και σε συνέχεια του αιτήματος των Τοπικών Αρχών για επαναφορά της λειτουργίας διπλού πληρώματος με 24ωρη κάλυψη, που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα, αποφασίστηκε ότι μέχρι αύριο Τετάρτη 13 Ιουλίου οι Τοπικές Αρχές θα τύχουν ενημέρωσης για την λύση που θα εξευρεθεί.

Επίσης, τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσει η πρόσληψη καρδιολόγου, ο οποίος θα εργάζεται με το σύστημα "on call".

Θα συνεχιστούν επίσης οι ρυθμίσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα για την επαρκή στελέχωση και λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος και του χημείου.

Ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς και οι κοινότητες της ευρύτερης περιοχής Πόλης Χρυσοχούς κάλεσαν εκ νέου  τον Υπουργό Υγείας να εγκύψει προσωπικά στο πρόβλημα και να καλέσει τον ΟΚΥπΥ να ικανοποιήσει τα αιτήματα των κατοίκων του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς για την παροχή σωστής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και περίθαλψης.

«Θα πρέπει επιτέλους ο ΟΚΥπΥ να αντιληφθεί ότι κινδυνεύουν ζωές από την υποβαθμισμένη λειτουργία του Νοσοκομείου και να δώσει άμεσα λύσεις, δίνοντας προτεραιότητα στις ανθρώπινες ζωές και όχι στους οικονομικούς όρους, τους οποίους θέτει για την βιώσιμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Σε περίπτωση μη ικανοποίησης του αιτήματος μας για επαναφορά της λειτουργίας διπλού πληρώματος με 24ωρη κάλυψη στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, αύριο Τετάρτη, «οι Τοπικές Αρχές του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς θα καλέσουν τον κόσμο σε δυναμικές κινητοποιήσεις», είπε.

Σχετικά Άρθρα