ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προβληματισμός για κατάταξη Νοσοκομείου Λεμεσού στην κατηγορία 2

14 Οκτωβρίου 2023, 06:00

images

Σύσκεψη για το θέμα που προέκυψε με την κατάταξη του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού στην κατηγορία 2 από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), συγκάλεσε για τη Δευτέρα,  η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη.

Στη σύσκεψη, όπου θα παραστούν η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, εκπρόσωποι του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών (ΟΚΥπΥ), η Διεύθυνση και Διοίκηση του Νοσοκομείου Λεμεσού αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες, θα συζητηθεί το θέμα με σκοπό να βρεθούν λύσεις στη βάση της ενίσχυσης του νοσηλευτηρίου σε ό,τι αφορά εξοπλισμό αλλά και ανθρώπινο δυναμικό.

Σε δηλώσεις στο ΥgeiaWatch, o Γενικός Διευθυντής του ΟΑΥ,  Άθως Τσινωντίδης ανέφερε ότι τo Νοσοκομείο Λεμεσού τοποθετήθηκε στη δεύτερη κατηγορία βάση των δεδομένων που είχε ο Οργανισμός.

«Ζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες από τον ΟΚΥπΥ σε σχέση με τα νοσηλευτήρια του, ούτως ώστε να επανεξεταστούν οι υπολογισμοί και να ελεγχθεί η βαθμολογία», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Κύπρος Σταυρίδης, σε δηλώσεις του μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό, ανέφερε ότι η κατάταξη των νοσηλευτηρίων σε κατηγορίες είναι στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης και συζήτησης με τον ΟΑΥ «και σε καμία περίπτωση εμείς δεν αποδεχθήκαμε αυτή την κατηγοριοποίηση».

Τόνισε επίσης ότι έρχεται μια μεγάλη επένδυση στις υποδομές, τον εξοπλισμό και  το ανθρώπινο δυναμικό του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.


Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα