ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στην κατηγορία 2 το Νοσοκομείο Λεμεσού- Απώλειες €15 εκατ. για ΟΚΥπΥ

13 Οκτωβρίου 2023, 11:36

images

Στην κατηγορία 2 υποβάθμισε ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), το Νοσοκομείο Λεμεσού βάσει του νέου τρόπου αποζημίωσης των νοσοκομείων, ο οποίος βασίζεται σε ποιοτικά κριτήρια.

Μετά την εξέλιξη αυτή, εκτιμάται να υπάρξει μείωση εσόδων άλλων €15 εκατ.  για τον ΟΚΥπΥ. από τις αποζημιώσεις που λαμβάνει από τον ΟΑΥ. 

Συγκεκριμένα, το νοσηλευτήριο θα λαμβάνει μικρότερη αποζημίωση κατ' έτος αφού το ύψος της αποζημίωσης εξαρτάται και από την κατηγορία στην οποία βρίσκεται το κάθε νοσηλευτήριο.

Όπως αναφέρθηκε σήμερα από την Υπ. Υγείας, Πόπη Κανάρη και το γενικό διευθυντή του ΟΚΥπΥ, Κύπρο Σταυρίδη, τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, στην παρουσία και της διοίκησης του Νοσοκομειου Λεμεσου για τρόπους αναβάθμισης του νοσοκομείου.

Αναφέρθηκε ακόμη ότι ο ΟΚΥπΥ δεν αποδέχτηκε την υποβάθμιση από τον ΟΑΥ και είναι σε συζητήσεις. 

Οι δηλώσεις έγιναν μετά τη σύσκεψη που είχε αντιπροσωπεία του ΟΚΥπΥ στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σε ερώτηση αν τέθηκε το θέμα του ΓΝ Λεμεσού και η υποβάθμισή σε κατηγορία 2 ή διαφορά με τον ΟΑΥ για τις αμοιβές των νοσηλευτηρίων, ο κ. Σταυρίδης απάντησε ότι το έθιξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθώς ενδιαφέρεται πολύ για αυτό το θέμα.

Εξήγησε ότι η κατάταξη των νοσηλευτηρίων σε κατηγορίες είναι στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης και συζήτησης με τον ΟΑΥ «και σε καμία περίπτωση εμείς δεν αποδεχθήκαμε αυτή την κατηγοριοποίηση».

«Και ειδικά για το ΓΝ Λεμεσού έχουμε μια σύσκεψη τη Δευτέρα που συγκάλεσε η Υπουργός Υγείας μαζί με την Διεύθυνση και Διοίκηση του ΓΝ Λεμεσού και είναι μέσα στα πλάνα μας για το πως θα αναβαθμίσουμε το ΓΝ Λεμεσού. Έρχεται μια μεγάλη επένδυση στις υποδομές του και τον εξοπλισμό του και σε ανθρώπινο δυναμικό», κατέληξε.

Μ.Μ.

Σχετικά Άρθρα