ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι το εμβόλιο προστατεύει, λέει η Υπ. Υγείας

29 Δεκεμβρίου 2023, 13:36

images

Πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι το εμβόλιο προστατεύει, δήλωσε την Παρασκευή η Υπουργός Υγείας, Δρ. Πόπη Κανάρη, η οποία είπε ότι μπορεί άτομα να προσβληθούν από κορωνοϊό, αλλά τα συμπτώματα θα είναι πολύ πιο ήπια έπειτα από έναν ενδεχόμενο εμβολιασμό τους.

Ερωτηθείσα, ύστερα από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, αν με αφορμή την έξαρση των ιώσεων ανησυχεί το Υπουργείο για τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιωμένων και αν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα ή αν θα γίνουν κάποιες συστάσεις, η Δρ. Κανάρη είπε πως ήδη παίρνουν μέτρα.

Εξήγησε πως δυστυχώς τα περισσότερα περιστατικά προέρχονται από τις στέγες ευγηρίας, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή καταγράφεται ένας αριθμός γύρω στους 75 ασθενείς σύνολο και αυτό ανησυχεί το αρμόδιο Υπουργείο.

Εξήγησε πως «πολλοί ηλικιωμένοι δεν εμβολιάζονται, διότι δεν θέλουν οι δικοί τους να εμβολιαστούν», για να προσθέσει πως το Υπουργείο Υγείας έστειλε κινητές μονάδες στις κλειστές δομές για εμβολιασμούς.

Ανέφερε πως θα δώσουν μάσκες, αλλά και τεστ στο προσωπικό και στους επισκέπτες, ενώ διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσουν την προσπάθεια για εμβολιασμό, διότι για το Υπουργείο οι εμβολιασμοί θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από τον Οκτώβριο.

Διεμήνυσε πως θα επανέλθουν στις προσπάθειες, διότι όπως εξήγησε, ενδεχομένως να υπάρχει περισσότερη αύξηση περιστατικών και ασθενών στη συνέχεια.

«Πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι το εμβόλιο προστατεύει. Μπορεί να προσβληθούν από κορωνοϊό, αλλά τα συμπτώματα θα είναι πολύ πιο ήπια μετά τον εμβολιασμό», κατέληξε η Υπουργός Υγείας.

Σχετικά Άρθρα