ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΠΟΥ: Αύξηση καρκίνου στην Ευρώπη, να μην κοπούν χρήματα για την υγεία

02 Φεβρουαρίου 2024, 07:11

images

Ο Χανς Χένρι Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη έκανε έκκληση στις χώρες της ΕΕ, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου, να μην περικόψουν τον προϋπολογισμό για την υγεία.

«Νέα στοιχεία από τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο καταδεικνύουν ότι η Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του ΠΟΥ θα δει αύξηση 38% στους θανάτους από καρκίνο μέχρι το 2045. Οι πιο θανατηφόροι καρκίνοι για τους άνδρες στην περιοχή μας είναι ο καρκίνος του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και του προστάτη, ενώ οι γυναίκες πεθαίνουν συχνότερα από καρκίνους του μαστού, του πνεύμονα ή του παχέος εντέρου" είπε.

Σημείωσε ότι «ο καρκίνος είναι πιο θανατηφόρος σε χώρες με χαμηλότερο και μεσαίο εισόδημα σε σύγκριση με τις χώρες υψηλού εισοδήματος» και πρόσθεσε «σε μια εποχή που η χρηματοδότηση της υγείας δέχεται αυξανόμενες πιέσεις σε όλη την Ευρώπη, κινδυνεύουμε να αναιρέσουμε δεκαετίες προόδου για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας εκατομμυρίων ανθρώπων».

Δεν είναι η ώρα, προειδοποίησε, «να μειώσετε τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την υγεία. Η διάγνωση, η θεραπεία και η επιβίωση δεν θα πρέπει να εξαρτώνται από το πού γεννιέστε ή το εισόδημα που κερδίζετε».

Σχετικά Άρθρα