ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πλατφόρμα για υποστήριξη ψυχικής υγείας των παιδιών

27 Ιανουαρίου 2023, 13:42

images

Τη λειτουργία της ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας, ProWell, ανακοίνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (Center for Social Innovation – CSI), με στόχο την υποστήριξη της ψυχικής υγείας των παιδιών κατά τη διάρκεια κρίσεων δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (Center for Social Innovation – CSI), η λειτουργία της ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας ProWell προωθείται στο πλαίσιο του ομώνυμου ευρωπαϊκού προγράμματος, με στόχο την υποστήριξη της ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων κατά τη διάρκεια κρίσεων, μέσα από την κατάλληλη κατάρτιση των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα κατάρτισης περιλαμβάνει επτά εκπαιδευτικές ενότητες, ψηφιακά εργαλεία και κουίζ αξιολόγησης που έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται από εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές μη τυπικής μάθησης προκειμένου να ενισχύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους σε ζητήματα ψυχικής υγείας.

Ακόμη, μέσα από το ψηφιακό περιβάλλον μάθησης της πλατφόρμας, οι εκπαιδευτικοί αναμένεται ότι θα μάθουν να εντοπίζουν έγκαιρα ενδείξεις δυσκολιών ψυχικής υγείας, και να λαμβάνουν πρακτική καθοδήγηση για το πώς μπορούν να υποστηρίζουν τα παιδιά και τους εφήβους σε καταστάσεις κρίσεων και πού μπορούν να απευθυνθούν αν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω βοήθεια.

Προστίθεται ότι η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι διαθέσιμη δωρεάν σε επτά γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά, ιταλικά, ισπανικά και κροατικά.

Επίσης, κατά τον Φεβρουάριο, που είναι και ο τελευταίος μήνας του προγράμματος, όλοι οι εταίροι θα διοργανώσουν ημερίδα στις χώρες τους, με στόχο τη διάδοση του έργου και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε εθνικό επίπεδο.

Όπως αναφέρει το Κέντρο, το ProWell είναι ένα διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα (01/03/2021 - 28/02/2023), χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο συμμετέχουν οργανισμοί από 7 ευρωπαϊκές χώρες: Technische Universitaet Dresden, Γερμανία (συντονιστής του έργου), Ινστιτούτο Prolepsis (Ελλάδα), Center for Social Innovation (Κύπρος), Osengo (Γαλλία), Institut Drustvenih Znanosti Ivo Pilar (Κροατία), Associazione Tages Onlus (Ιταλία) και University of Valencia Polibienestar (Ισπανία).



Σχετικά Άρθρα