ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΠΙΣ: Ικανοποίηση από τη συνάντηση με ΠτΔ

14 Ιουλίου 2023, 14:18

images

Ικανοποίηση από τη συνάντηση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 στο Προεδρικό Μέγαρο με τον ΠτΔ και την υπουργό υγείας, εκφράζει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Σε ανακοίνωση ο ΠΙΣ, αναφέρει ότι θεωρεί εξαιρετικά σημαντική την αναγνώριση από πλευράς κυβέρνησης, του ουσιαστικού και καθοριστικού επιστημονικού ρόλου που πρέπει να διαδραματίζει ο ΠΙΣ προκειμένου να διασφαλίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο πλαίσιο του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) αλλά και στο ευρύτερο σύστημα του τομέα της υγείας στον τόπο μας.

Όπως σημειώνει «καταγράφουμε ως εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση σέβεται την νομοθεσία που καθορίζει τη λειτουργία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου ως το κατ’ εξοχήν θεσμικό όργανο στην Κυπριακή Δημοκρατία που επιλαμβάνεται όλα τα θέματα που άπτονται της άσκησης της ιατρικής, δεοντολογίας και αποτελεί τον επίσημο συμβουλευτικό φορέα του κράτους σε ότι αφορά τη δημόσια υγεία».

Προστίθεται ότι οι στόχοι των εμπλεκομένων είναι κοινοί και αφορούν τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας.

«Είναι με ικανοποίηση που έχουμε διαπιστώσει ότι τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και η Υπουργός Υγείας έχουν ισχυρή πολιτική βούληση να προχωρήσουν σε εκείνες τις ενέργειες που θα κατοχυρώνουν την αξιοποίηση της εμπειρογνωμοσύνης του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου», καταλήγει.



Σχετικά Άρθρα