ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ για την παγκόσμια υγεία δίνει η ΕΕ

26 Οκτωβρίου 2023, 17:59

images

Η ΕΕ συμφώνησε σήμερα στο πλαίσιο του φόρουμ Global Gateway στις Βρυξέλλες, να διαθέσει πρόσθετο ποσό ύψους €500 εκατ.  για την παγκόσμια υγεία, ενισχύοντας έτσι την πρόσφατη χρηματοδοτική σύμπραξη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates.

Παράλληλα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΕ αποφάσισε να διαθέσει επιπλέον €134 εκατ. για την αύξηση της τοπικής παραγωγής και για την ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικά, ασφαλή, αποτελεσματικά και οικονομικά προσιτά προϊόντα υγείας σε έξι αφρικανικές χώρες.

Η Πρόεδρος της ΕΕ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σχετικά: «Ένα από τα βασικά διδάγματα της πανδημίας του κορωνοϊού ήταν ότι η αυτονομία όσον αφορά τα εμβόλια και τα φάρμακα είναι καίριας σημασίας για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων υγειονομικών απειλών. Γι’ αυτό, λοιπόν, χάρη και στη στρατηγική “Global Gateway”, η “Ομάδα Ευρώπη” επενδύει μεγάλα ποσά στην τοπική παραγωγή εμβολίων και φαρμάκων σε ολόκληρο τον κόσμο, διαθέτοντας πάνω από €1,2 δισ. για την Αφρική. Μεταξύ πολλών άλλων έργων, η παραγωγή εμβολίων τεχνολογίας mRNA στην Αφρική, για τους κατοίκους της Αφρικής, θα αλλάξει τα δεδομένα για την καταπολέμηση πολλών ασθενειών, από την ελονοσία έως τον κορωνοϊό.»

Σχετικά Άρθρα