ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Παρουσία Κύπρου στη διεθνή έκθεση φρούτων και λαχανικών «Fruit Logistica 2024»

14 Φεβρουαρίου 2024, 13:19

images

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και το Κυπριακό Εμπορικό Κέντρο Βερολίνου συμμετείχαν με κρατικό περίπτερο στη διεθνή έκθεση φρούτων και λαχανικών «Fruit Logistica 2024», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο μεταξύ 7 και 9 Φεβρουαρίου 2024.

Στην έκθεση έλαβαν μέρος επτά κυπριακές εταιρείες παραγωγής και εμπορίας γεωργικών προϊόντων, όπως πατάτες, αβοκάντο και εσπεριδοειδή. Οι επιχειρήσεις από την Κύπρο έδωσαν δυναμικό «παρών», παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους σε μεγάλο αριθμό δυνητικών συνεργατών και θέτοντας τις βάσεις για νέες συνεργασίες.

Η έκθεση Fruit Logistica πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Βερολίνο και θεωρείται μια από τις κορυφαίες εκθέσεις φρούτων και λαχανικών που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη, προσελκύοντας χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου και επισκέπτες από όλο τον κόσμο. H φετινή διοργάνωση φιλοξένησε γύρω στους 2.800 εκθέτες από 94 χώρες, ενώ υποδέχθηκε επισκέπτες και αγοραστές από 140 και πλέον χώρες.

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια των κυπριακών επιχειρήσεων για ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους και τη διείσδυση των κυπριακών προϊόντων σε νέες αγορές. Για τον σκοπό αυτό αξιολογεί θετικά τη συμμετοχή με κρατικό περίπτερο σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις.


Σχετικά Άρθρα