ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πανευρωπαϊκό συνέδριο για τον καρκίνο

30 Ιανουαρίου 2024, 14:26

images

Συνέδριο με θέμα την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για καταπολέμηση του καρκίνου διοργανώνει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου).

Στη διάσκεψη με τίτλο «Europe's Beating Cancer Plan: Joining Forces», θα συμμετάσχουν ασθενείς, επαγγελματίες υγείας, εθνικοί εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και φορέων, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Ένωση για τον Διεθνή Έλεγχο του Καρκίνου, καθώς και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Στην ατζέντα του συνεδρίου περιλαμβάνεται η αξιολόγηση του πώς το σχέδιο της ΕΕ κατά του καρκίνου έχει συμβάλει μέχρι σήμερα στη βελτίωση της φροντίδας, το πώς μπορούν να βελτιωθούν τα αποτελέσματα της φροντίδας για παιδιά με καρκίνο, η σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου και η πρόσβαση στην ψυχοκοινωνική στήριξη. Το συνέδριο θα ασχοληθεί, επίσης, με τη διεθνή συνεργασία και τη βασική προτεραιότητα της αντιμετώπισης των ανισοτήτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 14.00 έως τις 17.15 τοπική ώρα (15.00 -  18.15 ώρα Κύπρου) και θα αναμεταδίδεται διαδικτυακά ( https://webcast.ec.europa.eu/europes-beating-cancer-plan-24-01-31).

Το συνέδριο πραγματοποιείται τρία χρόνια μετά την έγκριση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Καταπολέμηση του Καρκίνου, που αποτελεί μια από τις κύριες προτεραιότητες της Κομισιόν στον τομέα της υγείας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς και η κ. Κυριακίδου, ενώ θα συμμετάσχουν με βιντεοσκοπημένα μηνύματα η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα. Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Υγείας του Βελγίου, Φρανκ Βάντερμπρουκε.

Σχετικά Άρθρα