ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Παγκόσμια Ημέρα DNA με ομιλητή τον Κύπρο Νικολαΐδη

25 Απριλίου 2023, 17:36

images

Διάλεξη με θέμα «Fetal Medicine» θα πραγματοποιήσει αύριο ο διακεκριμένος Κύπριος επιστήμονας, καθηγητής Κύπρος Νικολαΐδης σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ).

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα DNA και στους διδακτορικούς φοιτητές του ΙΝΓΚ.

Σημειώνεται ότι η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω της εφαρμογής Zoom, την Τετάρτη 26 Απριλίου και ώρα 2:15 μ.μ.

Η εκδήλωση PhD & DNA Day είναι ανοικτή προς το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Λεύκος Μίτλεττον στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα μπορείτε να δείτε τη διάλεξη: https://zoom.us/j/98894391822?pwd=cEUxWENOcklIdEtUSE1UTmx3TDM5Zz09.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του πρωινού, οι Διδακτορικοί φοιτητές του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου θα παρουσιάσουν τις ερευνητικές τους διατριβές οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών πεδίων, τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται ερευνητικά και διαγνωστικά το ΙΝΓΚ.

Ανάμεσα σε αυτά, Θαλασσαιμία, Αιμοσφαιρινοπάθειες, Νευρομυϊκές παθήσεις, Charcot-Marie-Tooth Disease, Σκλήρυνση κατά πλάκας, ALS, Καρκίνος του Δέρματος, Ιολογία, γενετικοί παράγοντες στην απώλεια εγκυμοσύνης, Ηπατική αντίσταση στην Ινσουλίνη, Επιληψία, Νόσος Alzheimer, Νόσος Parkinson, Βιοπληροφορικά και Βιοστατιστικά μοντέλα στη διάγνωση και θεραπευτική αγωγή, κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της ημέρας και τις παρουσιάσεις των φοιτητών, στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://www.cing.ac.cy/images/media/redirectfile/EDUCATION/PHD%20&%20DNA%20DAY%20BOOKLET%20-%20E-BOOK.pdf.



Σχετικά Άρθρα