ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΟΣΑΚ: Απαξιωτική και εξευτελιστική συμπεριφορά σε βάρος Δέσποινας Ρούσσου

07 September 2023, 12:01

images

Την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή της για την απαράδεκτη όπως τη χαρακτηρίζει συμπεριφορά και αναξιοπρεπή μεταχείριση που έχει τύχει η κυρία Δέσποινα Ρούσσου, εκφράζει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η κα Ρούσσου είναι άτομο με χρόνια πάθηση και αναπηρίες, εργαζόμενη για πολλά χρόνια στο ΡΙΚ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΣΑΚ και για πολλά χρόνια ενεργός εθελοντής και με πελώρια προσφορά στο κίνημα των ασθενών.

«Η κυρία Ρούσσου, παρά τα πολλαπλά προβλήματα υγείας και αναπηρίας που αντιμετωπίζει, εργάζεται με απαράμιλλο ήθος και αφοσίωση στα καθήκοντα της για μερικές δεκαετίες (σημειώστε ότι από πληροφόρηση που έχουμε είναι η εργαζόμενη στο ΡΙΚ με τις λιγότερες άδειες ασθενείας), χωρίς ποτέ να επικαλεσθεί την ασθένεια ή την αναπηρία της για να τύχει οποιασδήποτε ευνοϊκής μεταχείρισης», προστίθεται.

«Η κυρία Ρούσσου αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για όλους μας και θα έπρεπε να τυγχάνει της στήριξης και της ενθάρρυνσης της διεύθυνσης του Ιδρύματος για να μπορεί να εργάζεται και να αποδίδει και όχι της «απαξιωτικής και εξευτελιστικής συμπεριφοράς» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στη σχετική έκθεσή της η Επίτροπος Διοικήσεως κυρία Μαρία Στυλιανού Λοττίδη», τονίζει η ΟΣΑΚ.

Δυστυχώς, αναφέρεται, «οι επιπτώσεις στην ίδια και στην υγεία της από τα πιο πάνω, είναι σοβαρές και λόγω επεισοδίου και έξαρσης της ασθένειάς της δεν μπορεί να εργαστεί και νοσηλεύεται σε κλινική».  

Όπως σημειώνει, η «δυσμενής μεταχείριση που έτυχε από τη Διεύθυνση του ΡΙΚ και οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις είναι καταδικαστέες» καλώντας το ΡΙΚ να λάβει άμεσα μέτρα και να προχωρήσει στην αποκατάσταση της τάξης και του σεβασμού των δικαιωμάτων της κας Ρούσσου.

Καλούν τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΡΙΚ να αποκαταστήσει την τάξη και το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα τόσο της κας Ρούσσου όσο και των εργαζομένων γενικά στο κρατικό κανάλι, «το οποίο έπρεπε μέσα από τις αποφάσεις της διοίκησης να προάγει το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στη χώρα μας».

Παρέμβαση Συνδέσμου Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης, με ανακοίνωσή του, «καταδικάζει την απομάκρυνση της δημοσιογράφου του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, Δέσποινας Ρούσου» από τα καθήκοντα που είχε, «απόφαση η οποία πάρθηκε αυθαίρετα και χωρίς σεβασμό και αξιοπρέπεια», όπως ο Σύνδεσμος αναφέρει

Επίσης, εκφράζει «έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτύρεται για την άκαρδη και άδικη αντιμετώπιση απέναντι σε ένα άτομο με αναπηρία και ζητά την άμεση παρέμβαση και στήριξη των αρμοδίων για την κάκιστη», όπως αναφέρει, προσέγγιση του ΡΙΚ.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης ευελπιστεί «στην άρση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία».

Αναφέρει, επίσης, ότι «δυστυχώς ακόμα, υπάρχουν άτομα και υπηρεσίες, οι οποίες καταπατούν τα δικαιώματα των ΑμεΑ, τα οποία παρά τα προβλήματα υγείας τους, συνεχίζουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν το δικαίωμά τους για εργασία».

«Αντί να επιβραβεύονται για την υπέρβασή τους, εξευτελίζονται με αυτό τον τρόπο», καταλήγει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Σχετικά Άρθρα