ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ομαλά η απεργία στα δημόσια νοσηλευτήρια

26 Ιανουαρίου 2023, 14:45

images

Ομαλά λειτουργούν τα δημόσια νοσηλευτήρια εν μέσω της παναπεργίας του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας για προάσπιση του θεσμού της ΑΤΑ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 3:00 το απόγευμα.

Όπως ανέφερε στη StockWatch η προϊστάμενη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, το νοσοκομείο εν μέσω της παναπεργίας λειτουργεί κανονικά με το προσωπικό ασφαλείας, ενώ δεν αναφέρθηκε κανένα πρόβλημα στις πρώτες βοήθειες και τα Τμήματα του νοσοκομείου.

Σημείωσε ότι υπάρχει συμμετοχή στην απεργία από προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά οπωσδήποτε παραμένει το προσωπικό ασφάλειας για τους ασθενείς που βρίσκονται στο νοσοκομείο.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), ανακοίνωσε χθες ότι όλα τα υποστατικά και οι υπηρεσίες του οργανισμού θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας στην τρίωρη στάσης εργασίας σήμερα, μεταξύ των ωρών 12:00 έως 15:00 το απόγευμα, ούτως ώστε να μην κινδυνεύσουν ασθενείς.

Επίσης, ο ΟΚΥπΥ σημείωσε ότι τα προγραμματισμένα ραντεβού μεταξύ των ωρών 12:00 έως 15:00, έχουν ακυρωθεί και πολύ σύντομα θα επαναπρογραμματισθούν με προτεραιότητα, ενώ απολογήθηκε για τυχόν ταλαιπωρία των ασθενών.

Καλούν αιμοδότες στους Σταθμούς Αιμοδοσίας

Κανονικά λειτούργησαν οι σταθμοί αιμοδοσίας με την προϊστάμενη της Τράπεζας Αίματος Άντρη Παναγιώτου, να αναφέρει στο YgeiaWatch ότι «δυστυχώς δεν υπάρχει αρκετή προσέλευση στους Σταθμούς Αιμοδοσίας από το κοινό».

Το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι λόγω μεγάλων αναγκών που προκύπτουν καθημερινά σε αίμα, και των χαμηλών αποθεμάτων που υπάρχουν, οι σταθμοί αιμοδοσίας Παγκύπρια θα λειτουργούν κανονικά κατά την διάρκεια της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης για την ΑΤΑ.

Η κ. Παναγιώτου, κάλεσε όλους τους αιμοδότες όπως προσέλθουν στα κέντρα αιμοδοσίας, καθώς μέχρι στιγμής η προσέλευση ήταν μειωμένη.

«Χρειαζόμαστε κόσμο να έρθει, θα είναι μεγάλη βοήθεια για εμάς», είπε.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι οι σταθμοί αιμοδοσίας Λεμεσού, Πάφου, Λευκωσίας και Παραλίμνι θα λειτουργήσουν μέχρι τις 8:00 το βράδυ. Επίσης, διευκρίνισε ότι η αιμοδοσία της Αμμοχώστου θα πραγματοποιείται στο Λιοπέτρι.

«Μόνο στη Λάρνακα, η εξωτερική αιμοδοσία θα λειτουργήσει μέχρι τις 3:00 το απόγευμα», πρόσθεσε.

Της Ουρανίας Στυλιανού


Σχετικά Άρθρα