ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΟΚΥπΥ: Ξεκινά διαβούλευση για τα απογεύματα ιατρείων

19 September 2023, 16:56

images

Την έναρξη συζήτησης και διαβούλευσης για πιθανή αύξηση των απογευματινών ιατρείων, ειδικά σε ειδικότητες που έχουν μεγάλο χρόνο αναμονής, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών (ΟΚΥπΥ) μετά και τη χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας για τις λίστες αναμονής.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, το Σεπτέμβριο 2022, μετά από συμφωνία με τις συντεχνίες των εργαζομένων, μπήκε σε εφαρμογή πρόγραμμα απογευματινής εργασίας στα δημόσια νοσηλευτήρια, σε εθελοντική βάση.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, κατά το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του, έγιναν πέραν των 1.100 χειρουργικών επεμβάσεων, εξετάσθηκαν περίπου 2.500 ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία και έγιναν γύρω στις 2.500 εξιδεικευμένες ιατρικές πράξεις στην εξωνοσοκομειακή φροντίδα υγείας.

«Το πιο σημαντικό απ' όλα, ήταν ότι, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα αυξήθηκε η προσβασιμότητα των ασθενών σε υπηρεσίες υγείας και μειώθηκαν αρκετά οι λίστες αναμονής», τονίζει ο ΟΚΥπΥ.

Σημειώνεται ότι οι χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας για επέκταση ωρών και ημερών λειτουργίας των απογευματινών εξωτερικών ιατρείων του ΟΚΥπΥ, προκάλεσαν την αντίδραση της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ).

Σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για επιφανειακή προσέγγιση σε θέματα υγείας ενώ την ίδια ώρα καταγγέλλει ότι δεν προσκλήθηκε στη συζήτηση του θέματος.

Μ.Μ.

Σχετικά Άρθρα