ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΟΚΥπΥ: Έντιμη και πάρα πολύ καλή η πρόταση για σύμβαση

16 Νοεμβρίου 2023, 18:11

images

Έντιμη και πάρα πολύ καλή χαρακτηρίζει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) τη νέα πρόταση για συλλογική σύμβαση που έδωσε στους εκπροσώπους των συντεχνιών, την ίδια ώρα που οι συντεχνίες έχουν πολλά ερωτήματα για την πρόταση.

Μιλώντας στο ΥgeiaWatch, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού, Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε ότι ένας εποικοδομητικός διάλογος, σίγουρα θα δώσει λύσεις.

«Ευελπιστούμε ότι στο τέλος της ημέρας θα υπογράψουμε μια συλλογική σύμβαση που θα είναι προς όφελος των εργαζομένων και του Οργανισμού. Θεωρούμε ότι η πρόταση η οποία έχει γίνει είναι πάρα πολύ καλή, έντιμη και διασφαλίζει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στους εργαζομένους» τόνισε.

 Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρίλαου, η ασφάλεια και η σταθερότητα του εργαζομένου εξαρτάται από τη σταθερή μισθοδοτική αύξηση που θα δίνει ο Οργανισμός.

«Αν μελετήσουμε τη πρόταση θα δούμε ότι ο Οργανισμός έχει τη πρόθεση να δίνει σταθερή μισθοδοτική αύξηση η οποία δεν εξαρτάται από τα οικονομικά του Οργανισμού και επιπρόσθετα από τη σταθερή μισθοδοτική αύξηση, θα δίνεται και κυμαινόμενη μισθοδοτική αύξηση η οποία, ναι θα βασίζεται πάνω σε ένα σύστημα αξιολόγησης και θα εξαρτάται από τα οικονομικά του Οργανισμού».

«Άρα ένας εργαζόμενος θα έχει εξασφαλισμένη τη σταθερή μισθοδοτική του αύξηση», τόνισε.

Τί προνοεί η πρόταση

  Για τα έτη 2023 μέχρι 2025:

· Τιμαριθμική αναπροσαρμογή

· 1% ετήσια σταθερή μισθοδοτική αύξηση

· Αναπροσαρμογή σταθερής αύξησης 0% - 150%

· 1% κυμαινόμενη αύξηση βασισμένη σε σύστημα αξιολόγησης η οποία θα δίνεται οριζόντια.

 Από το 2026

· Παροχή Τιμαριθμικής αναπροσαρμογής

· 1% ετήσια σταθερή μισθοδοτική αύξηση

·  Αναπροσαρμογή σταθερής αύξησης 0% - 150%

· Κυμαινόμενη αύξηση βασισμένη σε σύστημα αξιολόγησης σε ποσοστό 0% - 1.5% στην απόδοση του οργανισμού και θα διανέμεται στη βάση ατομικής αξιολόγησης.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση των συντεχνιών με τον ΟΚΥπΥ, παρουσία της Υπουργού Υγείας , Πόπης Κανάρη, έχει συμφωνηθεί τα οποιαδήποτε ερωτήματα υπάρχουν και όποια θέματα εγείρονται να αποσταλούν γραπτώς στον ΟΚΥπΥ ούτως ώστε να τύχουν άμεσα απάντησης με σκοπό τη συνέχιση της διαβούλευσης.


Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα