ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΟΚΥπΥ: 34ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ομάδας Μελέτης Νεφρικών Κυττάρων

05 Απριλίου 2022, 12:09

images

Το 34ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομάδας Μελέτης Νεφρικών Κυττάρων (ERCSG) διοργανώνει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας μαζί με τη Νεφρολογική Εταιρεία Κύπρου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο από τις 7 μέχρι τις 9 Απριλίου.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Νεφρολόγος στη Νεφρολογική Κλινική του ΓΝ Λεμεσού Δρ Ελένη Φράγκου, κατά τη διάρκεια Δημοσιογραφικής Διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον συνέδριο κατά τη διάρκεια του οποίου θα ανακοινωθούν τα νέα ερευνητικά αποτελέσματα  που αφορούν στον τομέα της νεφρολογίας και πρόκειται να μεταφραστούν σε κλινική πράξη.

Η Δρ Φράγκου, ανέφερε ακόμη ότι μεταξύ άλλων, αναμένεται να ανακοινωθούν ερευνητικά αποτελέσματα τεχνητής νοημοσύνης, multi-omics, αναγεννητικής ιατρικής και άλλα που αφορούν σε όλο το φάσμα των νεφρολογικών νοσημάτων.

Πρόσθεσε επίσης ότι «μέσω του συνεδρίου, θα μας δοθεί η ευκαιρία να αντλήσουμε επιπρόσθετη γνώση, η οποία θα μας βοηθήσει και στο κλινικό μας έργο, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των ήδη ποιοτικών υπηρεσιών υγείας που προσφέρουμε στην Νεφρολογική Κλινική του ΓΝ Λεμεσού».

«Θα έχουμε, επίσης, τη δυνατότητα ανάπτυξης δικτύωσης με τους επιστήμονες που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο και συνεργασίας με νοσηλευτήρια και επιστημονικά ιδρύματα της Ευρώπης», συμπλήρωσε.

Ο Διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του ΓΝ Λεμεσού, Δρ Άριστος Μιχαήλ, τόνισε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, αλλά και πρόκληση, για την Κλινική, καθώς και για τον ΟΚΥπΥ ευρύτερα, η διοργάνωση του Συνεδρίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Νεφρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού αποτελείται από τον Νεφρολογικό θάλαμο, τα Τμήματα Αιμοκάθαρσης και Περιτοναϊκής Κάθαρσης και τα Νεφρολογικά Εξωτερικά Ιατρεία.

Σύμφωνα με τον Δρ Μιχαήλ, η Κλινική διαθέτει 12 κλίνες νοσηλείας και 4 κλίνες αιμοκάθαρσης, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με νεφρολογικά νοσήματα που χρήζουν εξειδικευμένης θεραπείας και επείγουσας αιμοκάθαρσης, ενώ στη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης υπάρχουν 34 σταθμοί αιμοκάθαρσης όπου προσέρχονται ασθενείς για τις τακτικές τους συνεδρίες αιμοκάθαρσης.

Στη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης, πρόσθεσε, παρέχονται, επίσης, υπηρεσίες σε αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς από το εξωτερικό, οι οποίοι μπορεί να βρίσκονται στο νησί για μικρό χρονικό διάστημα, σημειώνοντας πως, η θεραπεία σε πολίτες της ΕΕ που διαθέτουν ευρωπαϊκή κάρτα νοσηλείας, παρέχεται δωρεάν.

Υπογράμμισε ακόμη ότι στα Νεφρολογικά Εξωτερικά Ιατρεία εξετάζονται καθημερινά ασθενείς με διάφορα νεφρολογικά προβλήματα, μετά από παραπομπή του θεράποντα ιατρού τους, δότες νεφρού και μεταμοσχευμένοι ασθενείς.

Σχετικά Άρθρα