ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο σχολικός εκφοβισμός μέσα απ' τα μάτια των παιδιών

07 Μαρτίου 2024, 20:39

images

Με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση εκπαιδευτικών και μαθητών/μαθητριών αναφορικά με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στη Λεμεσό, Ημερίδα με τίτλο «Ο Σχολικός Εκφοβισμός μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, η Ημερίδα διοργανώθηκε από το Παρατηρητήριο για τη Βία στο Σχολείο (ΠΑ.ΒΙ.Σ.) του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάστασης στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Η Ημερίδα, προστίθεται, «αποσκοπούσε στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών/μαθητριών αναφορικά με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού», ενώ στο πλαίσιο της, δόθηκε η ευκαιρία σε 45 εκπαιδευτικούς και 96 μαθητές/μαθήτριες, που συμμετείχαν, να θέσουν τους προβληματισμούς τους.

Χαιρετισμό, εκ μέρους της Υπουργού Παιδείας, απηύθυνε η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, δρ Έλενα Χατζηκακού, ενώ κεντρικός εισηγητής ήταν ο καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Μάριος Κωνσταντίνου.

Της εισήγησης του Δρ. Κωνσταντίνου, με τίτλο «Σχολικός εκφοβισμός: από τη θεωρία στην πράξη», ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, όπου δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό να υποβάλει τα ερωτήματά του.

Σχετικά Άρθρα