ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο ΠΙΣ για πρόσφατη καταδίκη ιατρού για θάνατο παιδιού

27 Μαΐου 2022, 19:13

images

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) σε ανακοίνωση του, με αφορμή την πρόσφατη καταδίκη ιατρού σε σχέση με θάνατο παιδιού, δηλώνει ότι βρίσκεται δίπλα στην ιατρική κοινότητα και πως αναγνωρίζει την πηγή της διαμαρτυρίας των μελών του, η οποία «αναδεικνύει ένα κεφαλαιώδες ζήτημα που αφορά διαχρονικές παθογένειες και αντίξοες συνθήκες εργασίας των ιατρών».

«Τονίζουμε ότι, ως ιατροί, σε καμία περίπτωση δεν αποποιούμαστε των ευθυνών μας και της υποχρέωσης μας που είναι δεδομένη, να προσφέρουμε επιστημονικά αποδεκτές ιατρικές υπηρεσίες», σημειώνεται.

Ο ΠΙΣ, αναφέρει ότι αναγνωρίζει τα επιχειρήματα των ιατρών με τα οποία προσθέτουν στην εξίσωση των ευθυνών και το ίδιο το κράτος. Σημειώνει ότι τόσο οι ιατροί όσο και ο ΠΙΣ, έχουν επανειλημμένως και εγκαίρως επισημάνει την αναγκαιότητα αναδιοργάνωσης των δημοσίων νοσηλευτηρίων, τα οποία αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά του ΓεΣΥ.  

«Έχουμε τονίσει την αδήριτη ανάγκη επαρκούς στελέχωσης των ΤΑΕΠ με εξειδικευμένους ιατρούς και τη χρήση θεραπευτικών πρωτοκόλλων από το προσωπικό στα δημόσια νοσηλευτήρια, προκειμένου να διασφαλίζονται εκείνες οι συνθήκες και εργαλεία που είναι απαραίτητα ώστε οι ιατροί να μπορούν ν’ ανταποκριθούν επαρκώς στις αυξημένες ανάγκες των καθηκόντων τους», προστίθεται.

Σημειώνει ότι τόσο το Υπουργείο Υγείας, όσο και ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) και ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), οφείλουν να αντιληφθούν ότι με τη συμμετοχή των ιατρών στην αναδιοργάνωση και διαχείριση των υποδομών υγείας, ελαχιστοποιούνται οι όποιοι κίνδυνοι, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

«Ως Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος είμαστε αποφασισμένοι να εντείνουμε τις πρωτοβουλίες μας ώστε, μέσα από τη συνεργασία, να πετύχουμε τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και τις κατάλληλες, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους τους επαγγελματίες υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα