ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Νέο ΔΣ Παγκύπριου Συνδέσμου Στήριξης Ατόμων με Διατροφικές Διαταραχές

13 Ιουλίου 2023, 17:43

images

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, για τριετή θητεία, εξέλεξε σε πρόσφατη Γενική Συνέλευση, ο Παγκύπριος Συνδέσμος Στήριξης Ατόμων με Διατροφικές Διαταραχές, ο οποίος επαναδραστηριοποιήθηκε μετά από μια περίοδο στασιμότητας ένεκα της πανδημίας και άλλων λόγων. 

 Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύνδεσμος, Πρόεδρος εξελέγη η Ουρανία Παύλου (ιδιωτική υπάλληλος), Αντιπρόεδρος η Άντρεα Κωνσταντινίδου (κλινική διαιτολόγος), Γραμματέας η Μαίριλη Ζαννέτου (εκπαιδευτικός), Ταμίας η Ευγενία Κυριακίδου (ιδιωτική υπάλληλος), Κοσμήτορας η Άντρια Χρυσοστόμου (εκπαιδευτικός) και Μέλη οι Ελίνα Αγκαστινιώτη (Κλινική Διαιτολόγος), Δρ Νάταλη Κκέλη (κλινική ψυχολόγος), Νίτσα Ζαννέτου (ιδρυτικό μέλος και πρώην Γραμματέας) και Δρ Κώστας Κατσώνης (ιδρυτής και πρώην Πρόεδρος).

Βασικό στόχο του Συνδέσμου αποτελεί η παροχή στήριξης και βοήθειας, με κάθε δυνατό τρόπο (ψυχολογική, οικονομική κτλ) στα άτομα (παιδιά και ενήλικες) που αντιμετωπίζουν διατροφικές δυσκολίες/διαταραχές και στις οικογένειές τους (ανορεξια, βουλιμία, αδηφαγία κ.ά.).

Προστίθεται ότι ο Σύνδεσμος στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας (μέσω εκδηλώσεων, συνεδρίων, σεμιναρίων, συνεντεύξεων στα ΜΜΕ, ΜΚΔ κ.λπ.), δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη αλλά και την έγκαιρη αντιμετώπιση και θεραπεία. 

Προς αυτήν την κατεύθυνση πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν από το Δ.Σ. του Συνδέσμου στοχευμένες ενέργειες και δράσεις για το 2023-2024, ενώ θα επιδιωχθούν άμεσα και οι αναγκαίες συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (κρατικούς και ιδιωτικούς), με στόχο τη συνεργασία και τη συνέργεια.

Επισημαίνεται ότι ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με Διατροφικές Διαταραχές, που συμπληρώνει φέτος είκοσι χρόνια ζωής και δράσης (από το 2003 που ιδρύθηκε), έχει επιτελέσει με την πολυσήμαντη δράση του όλα αυτά τα χρόνια σημαντικό έργο στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης των διατροφικών διαταραχών στον τόπο μας. 

Σημαντική υπήρξε μάλιστα όλα αυτά τα χρόνια η συμβολή του Συνδέσμου, πάντοτε σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τις κρατικές ιατρικές υπηρεσίες, στην αποστολή δεκάδων εφήβων αλλά και ενηλίκων ατόμων στο εξωτερικό (στην Αγγλία κυρίως) για θεραπεία, καταλήγει το δελτίο Τύπου.   


Σχετικά Άρθρα