ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

«Νεκροταφείο» γάτων γειτονιά στον Στρόβολο – Μαζικές δηλητηριάσεις

16 Ιανουαρίου 2024, 13:14

images

Τραγικό θάνατο βρήκαν 20 τουλάχιστον γάτοι από μαζική δηλητηρίαση στην περιοχή Στροβόλου, καταγγέλει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία – Πολιτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Κίνημα έλαβε καταγγελία για μαζική δηλητηρίαση γάτων στην περιοχή Στροβόλου κοντά στο Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού.

Όπως σημειώνουν, το φρικιαστικό περιστατικό, συμβαίνει εδώ και μερικές ημέρες ξεσηκώνοντας όλη την γειτονιά, καθώς, κάθε σπίτι βρήκε και ένα δηλητηριασμένο γάτο στην αυλή του.

«Ο δράστης τοποθέτησε σε όλη την γειτονιά φόλες και δολώματα (γαρίδες, κόκκαλα ψαριών) με δηλητήριο, ώστε να εξαφανίσει όλους τους γάτους από την γειτονιά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 20 γάτοι», αναφέρουν.

Το εν λόγω περιστατικό καταγγέλθηκε άμεσα στην αστυνομία, δόθηκαν τεκμήρια, και το θέμα θα οδηγηθεί για εξέταση στην αστυνομία των ζώων.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι κάτοικοι στην γειτονιά και διαδόθηκε η πληροφορία, ότι στην πιο πάνω περιοχή κυκλοφορεί δολοφόνος ζώων.

Σε δηλώσεις της η, Άνθη Μουζούρη συντονίστρια της ομάδας δράσης για τα ζώα ανέφερε ότι «ζούμε στο 2024, δεν μπορούμε ως κοινωνία να εθελοτυφλούμε σε εγκληματικές συμπεριφορές απέναντι στα ζώα. Διαβεβαιώνουμε, ότι, θα παρακολουθούμε την υπόθεση μέχρι να γίνει απονομή της δικαιοσύνης».

Απαίτησή του Κινήματος είναι όπως η αστυνομία ζώων, διερευνά με κάθε σοβαρότητα τις υποθέσεις κακοποιήσεων και δολοφονιών ζώων.

«Απαιτείται να οδηγούνται οι ένοχοι ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η ατιμωρησία, προκαλεί την επανάληψη των ίδιων φρικιαστικών περιστατικών και την θανάτωση και άλλων ζώων», καταλήγουν.

Σχετικά Άρθρα