ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μια γροθιά οι συντεχνίες - Κάνουν λόγο για πισωγύρισμα ΟΚΥπΥ

07 Μαρτίου 2024, 16:20

images

Σε απόρριψη της νέας πρότασης του ΟΚΥπΥ  για συλλογική σύμβαση προχώρησαν μέσω κοινής επιστολής τους οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΣΥ,ΔΕΟΚ, κάνοντας μάλιστα λόγο για πισωγύρισμα του ΟΚΥπΥ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι χθες, αρνητική απάντηση στον ΟΚΥπΥ έιχαν δώσει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) και η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ).

Συγκεκριμένα οι συντεχνίες κάνουν λόγο για εντελώς διαφορετική τοποθέτηση που εμπεριέχεται στην πρόταση του ΟΚΥπΥ σχετικά με την άμεση αναγκαιότητα για συμπερίληψη συμφωνημένων δομών προσωπικού του οργανισμού καθώς και για τις μισθολογικές αυξήσεις και συχνότητα καταβολής τους.

Όπως αναφέρεται στην κοινή επιστολή των συντεχνιών προς τον Οργανισμό «με έκπληξη και με απογοήτευση διαπιστώνουμε στην πρόταση σας για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης ότι δεν περιλαμβάνονται αυτά στα οποία είχαμε καταλήξει. Ότι υπάρχει, συναντίληψη μεταξύ ΟΚΥΠΥ και συντεχνιών όπως φάνηκε στις συζητήσεις που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα ενώπιον των δύο Υπουργών Υγείας αλλά και σε στο επίπεδο της τεχνικής επιτροπής που είχε συστηθεί για το θέμα».

Σύμφωνα με τις συντεχνίες, η στάση αυτή του ΟΚΥΠΥ συνιστά πισωγύρισμα.

«Καλούμε τον ΟΚΥΠΥ να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παραμείνει στο πλαίσιο που έχει συζητηθεί και συμφωνηθεί στην τελευταία συνάντηση που είχαμε ενώπιον του Υπουργού Υγείας στις 6 Φεβρουαρίου 2024», τονίζουν.

Τέλος οι συντεχνίες αναφέρουν ότι θα καταγράψουν και θα αποστείλουν τις παρατηρήσεις τους επί της πρότασης του ΟΚΥπΥ και παράλληλα ζητούν άμεσα τη διευθέτηση συνάντησης «ώστε να διαφανεί αν τελικά υπάρχει διάθεση από τον ΟΚΥΠΥ για να βρεθεί κατάληξη που θα μας οδηγεί σε τελική συμφωνία».

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα