ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μέχρι τέλος Ιουνίου η ανέγερση νέου κτηρίου της Μονάδας Αιμοκάθαρσης ΓΝ Πάφου

10 Μαΐου 2023, 14:06

images

Μέχρι τέλος Ιουνίου του 2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο ανέγερσης του νέου κτηρίου της Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, αναφέρει ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης, έπειτα από ενημέρωση που έλαβε από την υπουργό υγείας, Πόπη Κανάρη, στις 8 Μαΐου 2023.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε σχετική ανακοίνωση, εκφράζει ιδιαίτερη χαρά για την εξέλιξη αυτή, καθώς  η υφιστάμενη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου δεν μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερους από 65 ασθενείς με αποτέλεσμα οι πάσχοντες συμπολίτες μας να ταλαιπωρούνται.

Σημειώνει, ακόμη, ότι με την ανέγερση του νέου κτηρίου της Μονάδας Αιμοκάθαρσης, αυτόματα θα απελευθερωθεί και ο χώρος δίπλα από το ΤΑΕΠ, στον οποίο μέχρι και σήμερα στεγάζεται η υφιστάμενη μονάδα Αιμοκάθαρσης. Ο χώρος αυτός πρόκειται να αξιοποιηθεί από το ΤΑΕΠ λόγω των αυξημένων αναγκών που παρουσιάζονται.

Ο κ. Σαββίδης προσθέτει ότι όσον αφορά την υποστελέχωση του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Πάφου, αναμένεται ότι μέχρι τέλος Μαΐου θα στελεχωθεί με ένα επιπλέον ιατρό και ακολούθως με ένα δεύτερο προς τα τέλη Ιουνίου.

Επιπλέον, θα προκηρυχθούν άλλες δύο θέσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.



Σχετικά Άρθρα