ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μελέτη για το «Πληρώνω Όσο Πετώ»

06 September 2023, 11:39

images

Ο Δήμος Αθηένου και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αβδελλερού προχωρούν στην εκπόνηση μελέτης για την εγκαθίδρυση συστήματος διαλογής στην πηγή και εφαρμογή του συστήματος «Πληρώνω Οσο Πετώ» (ΠΟΠ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου «η Αθηένου, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, την εναρκτήρια συνάντηση στα πλαίσια της σύμβασης για την ετοιμασία μελέτης τεκμηρίωσης της βιωσιμότητας εγκαθίδρυσης συστήματος διαλογής στην πηγή και χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων και οργανικών αποβλήτων και εφαρμογή του συστήματος «Πληρώνω Οσο Πετώ» με προπληρωμένη σακούλα στην περιοχή του Δήμου Αθηένου και του Κοινοτικού Συμβουλίου Αβδελλερού».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, εκπρόσωποι του Τμήματος Περιβάλλοντος, ο Κοινοτάρχης Αβδελλερού, το μελετητικό γραφείο «Π. Νικολαΐδης και Συνεργάτες Ε.Π.Ε.» που ανέλαβε, κατόπιν διαγωνισμού, την εκπόνηση της μελέτης, ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λάρνακας – Αμμοχώστου Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος εκπροσώπησε και το Συμβούλιο Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Επαρχιών Λάρνακας - Αμμοχώστου, εκπρόσωποι της εταιρείας «A. Doukanaris Refuse Collector Ltd» η οποία συνεργάζεται με τον Δήμο Αθηένου και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αβδελλερού στην περισυλλογή των σκυβάλων».

Σε παρέμβαση του ο Δήμαρχος Αθηένου «εξέφρασε ικανοποίηση για την προώθηση του θέματος και πρόσθεσε πως ο Δήμος πρωτοστατεί και στο θέμα αυτό, αφού προχωρεί πρώτος στην εκπόνηση και ακολούθως στην υλοποίηση με σωστές προδιαγραφές του συστήματος «Πληρώνω Όσο Πετώ». Παράλληλα, σημείωσε ο Δήμος Αθηένου δίνει το μήνυμα της προσήλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος και στον περιορισμό της σπατάλης πόρων, αλλά παράλληλα και στην προστασία των ίδιων των δημοτών».

Ακολούθησε από το μελετητικό γραφείο Π. Νικολαΐδης και Συνεργάτες Ε.Π.Ε. αναλυτική παρουσίαση του τι θα περιλαμβάνει η μελέτη μέχρι να ολοκληρωθεί.

Σχετικά Άρθρα