ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Medicover: Εξαγορά κέντρου InterGenetics στην Ελλάδα

27 Ιουλίου 2022, 10:18

images

Επεκτείνεται στην Ελλάδα η  διεθνής εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγείας και διαγνωστικών υπηρεσιών Medicover, με την εξαγορά του Κέντρου Ιατρικής Γενετικής και Γενωμικής, InterGenetics.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, η συνένωση των δυνάμεων της Medicover με την InterGenetics θα ενισχύσει όχι μόνο τη θέση της στον τομέα των γενετικών εξετάσεων αλλά και την περιφερειακή της εμβέλεια.

Σύμφωνα με την Medicover, η στρατηγική εξαγορά της InterGenetics επιτρέπει στην εταιρεία να διευρύνει την εμβέλειά της σε μια νέα, πολύ σημαντική γεωγραφικά αναπτυσσόμενη αγορά.

Επίσης, η InterGenetics θα παρέχει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και ασθενείς.

Ο επικεφαλής της Medicover Genetics International, Δρ. Stefan Mehrle, δηλώνει ότι «Η ενσωμάτωση της InterGenetics στο χαρτοφυλάκιο της Medicover Genetics είναι καθοριστικής στρατηγικής σημασίας, καθώς συνδυάζει την ιατρική εμπειρογνωμοσύνη στην κλινική γενετική με την υπερσύγχρονη γενετική διαγνωστική».

Προσθέτει ότι «η InterGenetics διαθέτει ισχυρή και μακροχρόνια τεχνογνωσία, σε μια ιδιαίτερα ελκυστική αγορά όπως η ελληνική και στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις υποδομές αυτές, προσθέτοντας τεχνολογίες αιχμής και υψηλό επίπεδο διαγνωστικής ικανότητας, ενώ ταυτόχρονα θα επεκτείνουμε το τμήμα Κλινικής Γενετικής για την καλύτερη εξυπηρέτηση ασθενών και συνεργατών».

Ο Καθ. Κωνσταντίνος Πάγκαλος, Επιστημονικός Διευθυντής της InterGenetics επισημαίνει ότι: «Πρόκειται για μια νέα εποχή στην πορεία της InterGenetics προς το μέλλον. Η συνένωση των δυνάμεων μας με τη Medicover στη ιατρική γενετική, θα συνεχίσει να ενδυναμώνει τη θέση μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ως ένα αξιόπιστο και πρωτοποριακό κέντρο αναφοράς στον τομέα».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα φέτος η Medicover ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της κορυφαίας καινοτόμου εταιρείας βιοτεχνολογίας NIPD Genetics, με έδρα την Κύπρο, η οποία δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και παροχή ολοκληρωμένων γενετικών εξετάσεων.

Σχετικά Άρθρα