ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Με μεγάλη επιτυχία η 2η Ημερίδα για τις Τράπεζες Αίματος

31 Οκτωβρίου 2022, 19:49

images

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στις 8 Οκτωβρίου η 2η Επιστημονική Ημερίδα Τραπεζών Αίματος, που διοργάνωσαν οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, αναφέρει ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες, που ξεπέρασαν τους 65, συναντήθηκαν στο Αμφιθέατρο του νέου κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, όπου ενημερώθηκαν και συζητήθηκαν επιστημονικά θέματα που αφορούν στις μεταγγίσεις.

Οι παρουσιάσεις έγιναν από Κύπριους και Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι μοιράστηκαν την εμπειρογνωμοσύνη και τεχνογνωσία τους. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε το θέμα της μεταμόσχευσής νεφρού με ασύμβατη ομάδα αίματος μεταξύ δότη και λήπτη, η εισαγωγή της μοριακής τυποποίησης στις Τράπεζες Αίματος, οι Ανεπιθύμητες Αντιδράσεις κατά την μετάγγιση, και η Αιμοεπαγρύπνηση. Παρουσιάστηκαν επίσης ενδιαφέροντα περιστατικά καθώς και η εργαστηριακή αντιμετώπιση τους.

Όπως αναφέρεται, η οργάνωση ετήσιας επιστημονικής ημερίδας για τις Τράπεζες Αίματος αποτελεί μέρος του σχεδιασμού για τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού των Τραπεζών Αίματος από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Η Υπηρεσία Τραπεζών Αίματος, σημειώνεται, αποτελεί πρότυπη υπηρεσία, αφού αποτελεί ένα δίκτυο διαπιστευμένων εργαστηρίων και εξυπηρετεί τις ανάγκες σε μετάγγιση 80.525 περιστατικών ασθενών ετησίως.

Σχετικά Άρθρα