ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κραυγή απόγνωσης ασθενών με Ηπατικές παθήσεις

19 September 2023, 14:02

images

Την απόγνωση των ασθενών με Ηπατικές παθήσεις, όπως επίσης και τον «Γολγοθά» που βιώνουν οι οικογένειες τους μετά τον θάνατο των αγαπημένων τους προσώπων, τονίζουν σε επιστολή τους προς την Υπουργό Υγείας τα μέλη του Συνδέσμου Ασθενών Ήπατος και φίλων, Προμηθέας.

«Τους τελευταίους μήνες χάσαμε τέσσερις συνανθρώπους μας γιατί το κράτος δεν μπόρεσε να παρέχει ισότιμη μεταχείριση και πρόσβαση σε υπηρεσίες εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας», αναφέρουν.

Παράλληλα μέσω της επιστολής τους, χαιρετίζουν την προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας για τις ενέργειες που είναι σε εξέλιξη για την παροχή εξειδικευμένης φροντίδας σε ασθενείς με ηπατικές νόσους.

Τέλος ζητούν συνάντηση με την Υπουργό, ούτως ώστε να ενημερωθούν για τις ενέργειες που γίνονται για υλοποίηση των όσων είχαν συμφωνηθεί με τον ΟΚΥπΥ για τη δημιουργία Ηπατολογικής Κλινικής και την πρόσληψη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, σε δηλώσεις της η κ. Κανάρη, ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας προωθεί υποδομές για τους ασθενείς με νόσους του ήπατος, και πως υπάρχει ένα προσχέδιο μνημονίου από πλευράς του Υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένου κέντρου στο Λονδίνο.

«Έχουμε προχωρήσει στην συνάντηση με το κέντρο αυτό για να ολοκληρώσουμε τις συμφωνίες και να βρεθούν λύσεις για δημιουργία υποδομών σε ένα αναγκαίο τομέα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Υπουργό η συνάντηση με το Κέντρο στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Σχετικά Άρθρα