ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κόστος €15 εκατ. για φάρμακα και εμβόλια κατά Covid

04 Ιουλίου 2023, 10:07

images

Περαιτέρω πληροφόρηση από τους λειτουργούς της κυβέρνησης, ζήτησαν βουλευτές αναφορικά με αποδέσμευση κονδυλίου ύψους €15 εκατ. για την αγορά φαρμάκων και εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ζητήθηκε πρόσθετη ενημέρωση και σε σχέση με το συμπληρωματικό κονδύλι για την πληρωμή αφαλατωμένου νερού και την ΑΤΑ.

Λειτουργός του Υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι το κονδύλι ύψους €60 εκατ. που περιλήφθηκε στο προϋπολογισμό για την αύξηση του τιμαριθμικού επιδόματος στο πλαίσιο εφαρμογής της μεταβατικής συμφωνίας για την καταβολή της ΑΤΑ, για το β' εξάμηνο του 2023, αφορά τόσο στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού, όσο και το επιπλέον κόστος δεδομένου του πληθωρισμού.

Σε ότι αφορά την προμήθεια φαρμάκων λειτουργός του υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει στην προμήθεια φαρμάκων αξίας €13 εκατ. περίπου, ενώ αναφορικά με τα εμβόλια είπε ότι έχει παραληφθεί ποσότητας αξίας €1.2 εκατ. και αναμένεται επιπλέον ποσότητα αξίας €3.1 εκατ. Σημείωσε ότι η προμήθεια εμβολίων αφορά συμβατική υποχρέωση της Δημοκρατίας βασιζόμενη σε συμφωνίες που υπογράφηκαν από την ΕΕ.

Πρόσθεσε ότι με βάση τη νέα τροποποιητική συμφωνία που υπογράφηκε θα καταβληθούν επιπλέον €3,4 εκατ. για την μετατροπή αριθμού δόσεων σε προαιρετικές παραγγελίες.

Ε.Χ.



Σχετικά Άρθρα