ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κίνητρα για υπογεννητικότητα ζήτησε ο Ονούφριος Κουλλά

14 Φεβρουαρίου 2024, 05:51

images

Κίνητρα για αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και ειδικότερα της υπογεννητικότητας, προκειμένου να υπάρχει επαρκές εργατικό δυναμικό που θα συνδράμει στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, ζήτησε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά, στην παρέμβασή του στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στη συζήτηση της δεύτερης συνόδου της Ολομέλειας, όπου συζητήθηκε το μέλλον της ενιαίας αγοράς και της φορολογίας της ΕΕ, ο κ. Κουλλά επισήμανε ότι η ΕΕ υστερεί σε ανταγωνιστικότητα έναντι των ΗΠΑ και της Κίνας, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ΕΕ καθυστέρησε να λάβει δραστικά μέτρα, γεγονός το οποίο οδήγησε σε  πολύ χαμηλό δυνητικό ρυθμό ανάπτυξης.

Ο κ. Κουλλά τόνισε την ανάγκη παροχής κινήτρων για αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και ειδικότερα της υπογεννητικότητας, ώστε να υπάρχει επαρκές εργατικό δυναμικό, το οποίο θα συνδράμει στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ.

Σημείωσε δε ότι οι υπερβολικές ρυθμίσεις στην ενιαία αγορά δυσχεραίνουν την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ καθότι παρεμποδίζουν την προσέλκυση επενδύσεων.

Ακολούθως, ο κ. Κουλλά υπογράμμισε τα προβλήματα και τις αδυναμίες στην αρχιτεκτονική της ΕΕ, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι ορισμένα εξ αυτών έχουν διορθωθεί. Περαιτέρω, τόνισε ότι τα κράτη μέλη δεν έλαβαν επαρκή και έγκαιρα μέτρα για τη διόρθωση των δημοσιονομικών τους αδυναμιών, περιλαμβανομένων της μείωσης του δημόσιου χρέους και της υλοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων. Σημείωσε δε ότι, η πλήρης φορολογική εναρμόνιση δεν είναι εφικτή, παρόλα αυτά πρέπει να ενισχυθεί με παράλληλη τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων.  

Καταληκτικά, ο κ. Κουλλά επισήμανε ότι ο ανταγωνισμός δεν πρέπει να είναι μεταξύ των κρατών μελών της Ένωσης και εισηγήθηκε την εξέταση της δυνατότητας παροχής σχετικών φορολογικών κινήτρων για την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ΕΕ.

Σχετικά Άρθρα