ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καταγγέλλουν μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή στον Πεδουλά

04 Δεκεμβρίου 2023, 13:40

images

Μεγάλες εσκαφές, αποκοπή πεύκων, διάνοιξη δημόσιου δρόμου με ζημιές σε ξένα τεμάχια με σκοπό την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον Πεδουλά, καταγγέλλουν επηρεαζόμενοι πολίτες, κάτοικοι και επιχειρήσεις της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων, η αίτηση για πολεοδομική άδεια εξασφαλίστηκε αλλά οι παραπονούμενοι καταγγέλλουν ότι αποκρύφθηκαν τα δεδομένα της περιοχής για να πετύχουν αδειoδότηση. Οι επηρεαζόμενοι, ενώ πέτυχαν όπως η Πολεοδομία να ζητήσει αναστολή εργασιών και ανάκληση της άδειας στις 30 Αυγούστου 2023, καταγγέλλουν ότι οι εργασίες άρχισαν εκ νέου πριν δύο βδομάδες. 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στέκεται στο πλευρό των επηρεαζόμενων και των κατοίκων του Πεδουλά και καλεί άμεσα όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα να διασφαλίσουν ότι οι εργασίες θα τερματιστούν. Για να επιτευχθεί η ανάκληση άδειας, διαφαίνεται ότι οι καταγγελίες προς την Πολεοδομία ισχύουν, γεγονός που καθιστά την εγκατάσταση παράνομη σε μια περιοχή δάσους η οποία γειτνιάζει με κατοικίες και ξενοδοχείο. 

Επιπλέον, ζητά άμεσα αξιολόγηση της περιβαλλοντικής ζημιάς που έχει υποστεί το δάσος στην περιοχή που κόπηκαν τα δέντρα και έγιναν οι εκσκαφές, ως επίσης και πλήρη αποκατάσταση της καταστροφής. 

Τονίζεται ότι η υγεία είναι ένα αγαθό που δεν μπορεί να θυσιάζεται στον βωμό ιδιωτικών συμφερόντων και το περιβάλλον δεν ιδιωτικοποιείται.  

Σχετικά Άρθρα