ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καμπανάκι Οικολόγων για αλμυρότητα νερού στη λίμνη Παραλιμνίου

29 Ιουνίου 2023, 14:24

images

Σε επικίνδυνο σημείο έφτασε η αλατότητα του νερού στη λίμνη Παραλιμνίου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα σμήνη κουνουπιών, αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καλώντας για άμεση αντιμετώπιση.

Σε σχετική ανακοίνωση, το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει ότι αυτό συμβαίνει λόγω της κατακράτησης νερού εντός της λίμνης.

Προσθέτει ότι η Επαρχιακή Επιτροπή Αμμοχώστου του Κινήματος Οικολόγων έγινε δέκτης καταγγελιών για το εν λόγω θέμα που αφορά την κατακράτηση νερού εντός της λίμνης Παραλιμνίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα σμήνη κουνουπιών που ταλαιπωρούν τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

«Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Δυστυχώς οι χειρισμοί του τμήματος Περιβάλλοντος μέχρι στιγμής για το εν λόγω περιστατικό είναι απογοητευτικοί», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς, όπως αναφέρεται, «με βάση τις τελευταίες αναλύσεις από ιδιωτικό χημείο, η αλμυρότητα του νερού της λίμνης βρίσκεται στα ύψη σε επικίνδυνο σημείο, δηλαδή στις 209,000».

Υπογραμμίζεται ότι εάν δεν ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, θα υπάρξει ανεπανόρθωτη ζημιά και καταστροφή του υπόγειου υδροφορέα που βρίσκεται πλησίον της λίμνης.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι η έλλειψη σωστής διαχείρισης μιας περιοχής ενταγμένης στο πρόγραμμα Natura 2000 είναι μείζονος σημασίας, για αυτό και πρέπει άμεσα να προστατευθεί.

«Για να πετύχουμε πρέπει να επιλυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς το οποίο χρονοτριβεί», τονίζει το Κίνημα Οικολόγων, καλώντας όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα και τους αρμόδιους φορείς να εξετάσουν άμεσα την κατάσταση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 



Σχετικά Άρθρα