ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καφές με μανιτάρια: H τελευταία τάση για «υγιεινά» τρόφιμα

06 Μαΐου 2024, 09:15

images

Τα φαρμακευτικά μανιτάρια εμφανίζονται τελευταίως σε ζεστά ροφήματα, συμπληρώματα διατροφής, ακόμη και μπύρα.

Σύμφωνα με την Guardian, ενώ οι Βρετανοί φαίνονται δεκτικοί – το κατάστημα υγιεινής διατροφής Holland & Barrett αναφέρει ότι οι αναζητήσεις στον ιστότοπό του για «λειτουργικά μανιτάρια» αυξήθηκαν κατά 50% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Σημειώνεται ότι η προσεκτική ανάγνωση της συσκευασίας έδειξε ότι τα οφέλη προέρχονται συχνά από άλλα συστατικά με εγκεκριμένους ισχυρισμούς υγείας, όπως τα ωμέγα-3 και οι βιταμίνες Β12 και D.

Τα ζεστά ροφήματα με βάση τα μανιτάρια απευθύνονται σε άτομα που θέλουν να μειώσουν την πρόσληψη καφεΐνης, αλλά και στο 35% των καταναλωτών και στους μισούς από 16 έως 34 ετών, που ενδιαφέρονται για φαγητό και ποτό με «υγιεινά συστατικά που βασίζεται στην «αρχαία σοφία» όπως η Αγιουρβέδα και η κινεζική ιατρική», δήλωσε η Kiti Soininen, διευθύντρια της κατηγορίας της έρευνας για τρόφιμα και ποτά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ζήτηση γι’ αυτά τα προϊόντα αυξάνεται χάρη σε μια διαφημιστική έκρηξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από στόμα σε στόμα και στο γεγονός ότι διατίθενται ευρύτερα.

Ενώ οι καταναλωτές συχνά αγοράζουν απευθείας από μάρκες όπως η Dirtea, η Spacegoods και η Reformed, αποτελούν ολοένα και πιο συνηθισμένο θέαμα σε φαρμακεία και καταστήματα υγιεινής, συμπεριλαμβανομένων των Boots και Holland & Barrett.

«Τα λειτουργικά μανιτάρια αποτελούν μια αυξανόμενη κατηγορία στην H&B, καθώς οι πελάτες μας αναζητούν τα πιο σύγχρονα μοντέρνα προϊόντα υγείας και ευεξίας», δήλωσε εκπρόσωπος της Holland & Barrett.

«Υπάρχει αυξανόμενη συνειδητοποίηση των πλεονεκτημάτων των μανιταριών, τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική χρήση, με αναδυόμενες ενδείξεις ότι τα φυσικά προσαρμογόνα που περιέχουν μπορεί να υποστηρίξουν τη συνολική ευημερία».

Γ.Χ.

Σχετικά Άρθρα