ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κ. Αθανασίου: Μεγάλη προσέλευση για εμβολιασμό κατά της γρίπης

27 Δεκεμβρίου 2022, 13:49

images

Υπάρχει μεγάλη προσέλευση όσον αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που έχουν εμβολιαστεί κατά της γρίπης, αναφέρει ο σύμβουλος του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου, καθώς η έξαρση λοιμώξεων αναμένεται να διαφανεί τους επόμενους δύο μήνες που η Κύπρος διανύει βαρύτερο χειμώνα.

Σε τηλεοπτική παρέμβαση στον Alpha Κύπρου, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να ενημερώνει τους πολίτες για τα μέτρα προστασίας ενόψει της εορταστικής περιόδου, αλλά και γενικότερα για την έξαρση λοιμώξεων που παρατηρείται.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια που έγινε τους τελευταίους μήνες όσον αφορά τον εμβόλιο της εποχικής γρίπης, σημείωσε ότι υπάρχει μία μεγάλη προσέλευση των δικαιούχων.

Παρόλα αυτά, συνεχίζεται η εκστρατεία όσον αφορά τον εμβολιασμό για τη νόσο Covid-19 και γενικότερα μέσω των εμβολιαστικών κέντρων, με τις μονάδες του Υπουργείου Υγείας να επισκέπτονται και τις ορεινές κοινότητες ώστε να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους.

«Σίγουρα όμως ο μόνος τρόπος να διαχειριστούμε τις εξάρσεις που παρατηρούνται σε ιούς που επηρεάζουν το αναπνευστικό σύστημα είναι τα μέτρα ατομικής προστασίας», επισημαίνει, καθώς με συλλογική προσπάθεια θα διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

«Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η έξαρση αναμένεται τους επόμενους δύο μήνες, όπου στην Κύπρο βιώνουμε χειμώνα», δήλωσε.

Όσον αφορά την αυξημένη ροή ασθενών με ιογενείς λοιμώξεις στα νοσηλευτήρια, ο κ. Αθανασίου σχολίασε ότι οι εξελίξεις που αφορούν τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι κάτι το οποίο χειρίζεται και υπάρχει σχέδιο δράσης από τον ΟΚΥπΥ.

Πρόσθεσε ότι αυτά τα θέματα απασχόλησαν το Υπουργείο Υγείας και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) στην τελευταία σύσκεψη που είχαν «και την ίδια ώρα προχωρούμε και εντείνουμε τις προσπάθειες ενημέρωσης αλλά και εμβολιασμού, εκεί που δίνεται η δυνατότητα», και συγκεκριμένα στις κλειστές δομές και στους οίκους ευγηρίας, συμπλήρωσε.

Σχετικά με τη χορήγηση αντιικών φαρμάκων, βρίσκεται σε εξέλιξη η ενημέρωση των προσωπικών και ειδικών γιατρών, καθώς επίσης και για τον στρεπτόκοκκο έχει γίνει ενημέρωση των παιδιάτρων και σε σύσκεψη που έγινε με την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, αποστέλλονται συνεχώς επικαιροποιημένες οδηγίες, εξήγησε.

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα