ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΗΒ: Δέχονται σεξουαλική επίθεση γυναίκες χειρουργοί στο NHS

12 September 2023, 12:59

images

Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες που απαρτίζουν το προσωπικό χειρουργείων στο βρετανικό σύστημα δημόσιας υγείας NHS έχουν υποστεί σεξουαλική επίθεση από συναδέλφους την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με έρευνα της Βρετανικής Επιθεώρησης Χειρουργικής.

Συγκεκριμένα, το 63% των γυναικών και το 23% των ανδρών στα βρετανικά χειρουργεία δήλωσαν πως έχουν εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης από συναδέλφους.

Το 29,9% των γυναικών και το 6,9% των ανδρών αποκαλύπτουν ότι η παρενόχληση σε βάρος τους εξελίχθηκε σε σεξουαλική επίθεση, όπως άγγιγμα γεννητικών οργάνων ή/και στήθους ή ακόμα και βιασμό.

Στην περίπτωση των βιασμών, δηλώνεται ότι έχουν συμβεί στο χώρο εργασίας, αλλά και σε συνθήκες που συνδέονται με την εργασία, όπως σεμινάρια, συνέδρια και κοινωνικές εκδηλώσεις με συναδέλφους.

Επίσης, το 11% των γυναικών δήλωσε ότι υπέστη βίαιη σωματική επαφή που συνδεόταν με ευκαιρίες καριέρας, δηλαδή παρενόχληση από ανωτέρους που ζητούσαν τέτοιου είδους αντάλλαγμα για να προσφέρουν επαγγελματική προώθηση.

Η έρευνα διαπιστώνει πως «υπάρχουν σχετικά λίγα μέτρα σε ισχύ που να προστατεύουν τους δυνητικά ευάλωτους σε περιβάλλοντα όπως τα ιατρικά συνέδρια».

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1.704 συμμετεχόντων, από διευθυντές χειρουργικών κλινικών μέχρι φοιτητές.


Σχετικά Άρθρα