ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΗΒ: Αρχίζει νωρίτερα ο εμβολιασμός για κορωνοϊό και γρίπη

11 September 2023, 13:16

images

Αρχίζει από σήμερα Δευτέρα στην Αγγλία το πρόγραμμα ταυτόχρονου ενισχυτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και για τη γρίπη.

Το πρόγραμμα αρχίζει έναν μήνα νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό για τους πιο ευάλωτους κατοίκους, λόγω ανησυχιών από την εμφάνιση νέας παραλλαγής του κορωνοϊού.

Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι ένοικοι οίκων ευγηρίας και οι περιορισμένοι κατ’ οίκον βαριά ασθενείς.

Η Υπηρεσία Προστασίας Υγείας Ηνωμένου Βασιλείου συστήνει από την επόμενη εβδομάδα τον εμβολιασμό στους ηλικίας άνω των 65 ετών, σε όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, στις εγκύους και σε όσους ζουν με άτομα σε κατηγορίες υψηλού ρίσκου.

Η παραλλαγή της COVID-19 που προκάλεσε την επίσπευση του εμβολιαστικού προγράμματος είναι η ΒΑ.2.86, η οποία περιλαμβάνει περίπου 30 μεταλλάξεις περισσότερες από την παραλλαγή Omicron που είχε εμφανιστεί το Δεκέμβριο του 2021.

Επισήμως, πάντως, η BA.2.86. δεν έχει χαρακτηριστεί παραλλαγή ανησυχίας, αλλά ανησυχία προκλήθηκε για τον ικανότητά της να μεταδίδεται μετά από 45 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στο Νόρφολκ.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα του φθινοπώρου έχει ήδη αρχίσει στη Σκωτία. Μέσα στην εβδομάδα αρχίζει και στην Ουαλία και την επόμενη εβδομάδα στη Βόρεια Ιρλανδί

Σχετικά Άρθρα