ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Λεμεσός μπορεί να γίνει η πόλη του ποδηλάτου

18 September 2023, 16:37

images

Τη σημασία του ποδηλάτου τόνισε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, εκφράζοντας την προσδοκία, η Λεμεσός να γίνει «η πόλη του ποδηλάτου», με αφορμή τον στον Deloitte Ποδηλατικό Γύρο Λεμεσού 10Km, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, εκατοντάδες ποδηλάτες συμμετείχαν στον ποδηλατικό γύρο, ο οποίος περιλαμβάνεται στο καλεντάρι των «ΟΠΑΠ Λεμεσίων» και στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Η εκκίνηση δόθηκε στις 9 το πρωί από το χώρο στάθμευσης Εναερίου, με τη συμμετοχή ποδηλατικών ομάδων/ομιλίων και αθλητικών σωματείων.

Δίνοντας την εκκίνηση της μεγαλύτερης ποδηλατικής πορείας, ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι «η Λεμεσός μπορεί να γίνει η πόλη του ποδηλάτου» και σημείωσε πως το ποδήλατο δεν είναι απλά τρόπος ζωής, αλλά συμβάλλει παράλληλα στη μείωση των καυσαερίων και την υλοποίηση του στόχου για κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2030.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμαρχος Λεμεσού ανακοίνωσε δύο σημαντικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, που αφορούν στην  κατασκευή νέων ποδηλατοδρόμων και ποδηλατοδιαδρομών 35 χιλιομέτρων, στο κέντρο της πόλης και πέραν της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και στην ανακήρυξη της περιοχής κάτω από τη οδό Γλάδστωνος σε ζώνη 30 χιλιομέτρων, με προτεραιότητα στους ποδη

Σχετικά Άρθρα