ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γιατροί: Ζητούν αλλαγές στις χρεώσεις για ιατρικά απόβλητα

16 Μαΐου 2023, 06:00

images

Την αλλαγή της νομοθεσίας ώστε ο κάθε ιατρός να πληρώνει ανάλογα με την ποσότητα ιατρικών αποβλήτων που παραδίδει, χωρίς να χρεώνονται όλοι οι ιατροί το ίδιο ποσό, ζητά ο γενικός ιατρός και πρώην βουλευτής, Δρ Κυριάκος Τυρίμος.

Σε επιστολή του προς το Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κώστα Χατζηπαναγιώτου και την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, ο Δρ Τυρίμος αναφέρει ότι «είναι άδικο και εκτός λογικής να χρεώνονται οι ιατροί με το ίδιο ποσό για ιατρικά απόβλητα, ανεξάρτητα ειδικότητας και αριθμού ασθενών», προσθέτοντας ότι στο δικό του ιατρείο δεν προκύπτουν ιατρικά απόβλητα μολυσματικού ή/και τοξικού χαρακτήρα. 

Όπως δηλώνει δεν είναι σωστό «ο ιατρός γυναικολόγος ή χειρουργός και ο παθολόγος με 2500 εγγεγραμμένους ασθενείς, ως επίσης ο παθολόγος Π.Ι με διακόσιους ασθενείς, ο οποίος έχει απόβλητα εκατό σύριγγες και βελόνες ετησίως να καταβάλλουν το ίδιο ποσό». 

Εξηγεί ότι ο λόγος για τον οποίο μεγάλος αριθμός ιατρών δεν δηλώνει ιατρικά απόβλητα είναι το κόστος.

«Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό για εκατό σύριγγες και βελόνες να πληρώνεις τρακόσια πενήντα ευρώ ετησίως και το ίδιο ποσό να πληρώνουν και ιατροί άλλων ειδικοτήτων, ιατροί με πολλαπλάσιους ασθενείς», σημείωσε.

Το εν λόγω θέμα έφερε ο ίδιος στην επιφάνεια στην ομιλία του κατά την ημερίδα για την οικονομία και το ΓεΣΥ η οποία διεξήχθη στο κτήριο της Βουλής και στην οποία παρευρέθηκαν και μίλησαν πρώην και νυν Βουλευτές, εκπρόσωποι του ΟΑΥ, κομμάτων και οργανώσεων.

Της Ουρανίας Στυλιανού



Σχετικά Άρθρα