ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Νοσηλευτών: Νέος πρόεδρος ο Δρ. Αριστείδης Χωραττάς

20 Οκτωβρίου 2023, 20:46

images

Την εκλογή του Δρ. Αριστείδη Χωραττά στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νοσηλευτών, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών.

Σύμφωνα με τον σύνδεσμο, η εκλογή πραγματοποιήθηκε κατά τη 117η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συμβουλίου του Ισπανικού Κολλεγίου Νοσηλευτών στις 19 και 20 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Νοσηλευτικών Συνδέσμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρύτερης Ευρωπαϊκής Περιφέρειας.

Όπως αναφέρεται, η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας, ομαδικότητας και ανταλλαγής απόψεων σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Νοσηλευτών, με τις συζητήσεις να επικεντρώνονται, μεταξύ άλλων, στο μανιφέστο των Ευρωπαϊκών Εκλογών, τον οδικό χάρτη για την Προηγμένη Νοσηλευτική Πρακτική, τη δια βίου μάθηση και τη συνεχιζόμενη επαγγελματική ανάπτυξη, την ασφαλή στελέχωση και τη μικροβιακή αντοχή.

Προστίθεται, ότι την αντιπροσωπεία της Κύπρου αποτελούσαν ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών Δρ. Ιωάννης Λεοντίου και τα μέλη του ΔΣ Δρ. Αριστείδης Χωραττάς και Θεοχάρης Ιωάννου, με τη γενική συνέλευση να αναδεικνύει μέσω διαδικασίας εκλογών τον Δρ. Χωραττά ως νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας, καθώς και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής για την επόμενη διετία.

Η επιτυχία αυτή αντανακλά στην εικόνα του Συνδέσμου και των Νοσηλευτών της Κύπρου τόσο στο ευρωπαϊκό όσο και στο διεθνές προσκήνιο, σημειώνει ο ΠΑΣΥΝΜ, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή του σε κάθε προσπάθεια για βελτίωση της Νοσηλευτικής και της Υγείας στον τόπο μας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα